GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

7 περίεργες πληροφορίες για να δούμε τα φρύδια μας... αλλιώς

Ξέρετε ότι τα φρύδια έχουν τη δική τους …ιστορία;... Για παράδειγμα, ο καλλωπισμός τους δεν είναι νέα μόδα. Κάθε εποχή είχε και τα δικά...

Ξέρετε ότι τα φρύδια έχουν τη δική τους …ιστορία;...

Για παράδειγμα, ο καλλωπισμός τους δεν είναι νέα μόδα. Κάθε εποχή είχε και τα δικά της in φρύδια. Στη Φλωρεντία της Αναγέννησης η μόδα ήθελε τους ανθρώπους να ξυρίζουν τα φρύδια τους εντελώς, ενώ η αποικιοκρατική ελίτ του 18ου αιώνα στην Αμερική τόνιζε τα φρύδια της προσθέτοντας δέρμα ποντικού, γκρι χρώματος μάλιστα.

Όσο και αν τα θεωρούμε άχρηστα, τα φρύδια έχουν το δικό τους λόγο ύπαρξης. Είναι σχεδιασμένα έτσι για να συγκρατούν την υγρασία (κοινώς τον ιδρώτα) ώστε να μπορούμε να βλέπουμε καλύτερα.

Αλλά η χρηστικότητά τους βρίσκεται και στον… εσωτερικό μας κόσμο καθώς τα φρύδια συχνά σηματοδοτούν τα συναισθήματά μας. Απλά σκεφτείτε τις εκφράσεις χαράς, λύπης, απορίας κ.λπ και το πώς «αντιδρούν» στις περιπτώσεις αυτές τα φρύδια σας.

Από την άλλη, οι ειδικοί επιμένουν ότι τα φρύδια είναι ζωτικής σημασίας για την αναγνώριση ενός προσώπου και μάλιστα το επικυρώνουν με έρευνα από το ΜΙΤ. Η μελέτη αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ένα πρόσωπο χωρίς φρύδια, άρα αυτές οι τρίχες πάνω από τα μάτια, ίσως είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του προσώπου.

Αλλά όταν μιλάμε για τρίχες, εννοούμε πολλές τρίχες. Σύμφωνα μάλιστα με μία εταιρεία μεταμόσχευση μαλλιών, ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 250 τρίχες σε κάθε φρύδι. Και αν δεν τις βγάλει ποτέ, τότε ίσως αγγίξει τις 1100 τρίχες συνολικά.

Οι 250 αυτές τρίχες όμως ανά φρύδι αλλάζουν κάθε 4 μήνες. Τόσος είναι ο χρόνος ζωής τους.

Και επειδή πολύ μας απασχόλησαν τα φρύδια να σας ενημερώσουμε ότι το σχήμα (το φυσικό εννοείται) των φρυδιών καθορίζει το τι άνθρωπος είστε.

Τα καμπυλωτά για παράδειγμα δείχνουν άτομο με προσανατολισμό, που χρειάζεται ρεαλιστικά παραδείγματα για να αντιληφθεί ένα πρόβλημα, ενώ η ευθεία γραμμή στο φρύδι υποδηλώνει κάποιον πιο άμεσο και λογικό άνθρωπο, που μεγαλουργεί σε ό,τι έχει να κάνει με τεχνικές λεπτομέρειες.
Τέλος, αυτά που σχηματίζουν γωνία δείχνουν κάποιον που του αρέσει να είναι σωστός και μάχεται για να έχει τον έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση