GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόλος: Εξαρθρώθηκε σπείρα με 93 κιλά ηρωίνης!

Γερό χτύπημα στη διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου, καθώς εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες ένα ...


Γερό χτύπημα στη διακίνηση «σκληρών» ναρκωτικών κατάφερε η Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου, καθώς εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες ένα κύκλωμα με δέκα μέλη το οποίο θα έριχνε στην παράνομη αγορά περισσότερα από 93 κιλά ηρωίνης! Στην κατοχή της ηγετικής ομάδας στην οποία μετείχε μια γυναίκα και των συνολικά δέκα συλληφθέντων, βρέθηκαν παράνομα όπλα και δεκάδες αντικείμενα που αποτελούσαν ανταλλάγματα από τοξικομανείς για τη διάθεση ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ο 40χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, ένα ζευγάρι τσιγγάνων ηλικίας 45 και 35 χρόνων που αποτελούσαν ηγετικά στελέχη, ενώ ένας ακόμη 22χρονος τσιγγάνος εκ των αρχηγών αναζητείται. Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν άλλοι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 32, 31, 38 και 23 χρόνων, μια 31χρονη Ελληνίδα και δυο Αλβανοί ηλικίας 27 και 26 χρόνων, όλοι περιφερειακά στελέχη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά περίπτωση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Οι ποσότητες ηρωίνης μεταφέρονταν από περιοχή της Αττικής και διακινούνταν απευθείας σε χρήστες ή μέσω άλλων μελών της οργάνωσης, έναντι χρηματικών ποσών ή προϊόντων κλοπής. Στις τηλεφωνικές συνεννοήσεις τους, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδική ορολογία για να μην εντοπίζονται, ενώ είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά τους ονόματα.
Στα σπίτια και τα οχήματα των μελών του κυκλώματος κατασχέθηκαν 93 κιλά και 203
γραμμάρια ηρωίνης, ενώ ήδη είχε διακινηθεί άλλο ένα κιλό και τα κέρδη υπολογίζεται ότι έφτασαν τα 50.000 ευρώ, αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους 45.064 ευρώ. Ακόμη, κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, τρία I.X., δυο μοτοσικλέτες και πλήθος κλοπιμαίων, μεταξύ των οποίων δυο καραμπίνες, ένα πιστόλι κρότου– λάμψης με τρία φυσίγγια, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 15 εκατοστών, 17 κινητά και 15 κάρτες SIM, δυο laptop, τέσσερα USB, δυο κάρτες υπολογιστή, μια φωτογραφική μηχανή, μια κάμερα και διάφορα χρυσαφικά.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση