GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστόδουλος “ante portas” (!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη.  ΕΚΕΙ που λέγαμε να εξοικονομήσαμε κανένα…χωροφύλακα. Για τη φύλαξή μας οι πολλοί. Τους (παρα)κράτησαν οι ολίγοι...

Του Θανάση Νικολαΐδη. 

ΕΚΕΙ που λέγαμε να εξοικονομήσαμε κανένα…χωροφύλακα. Για τη φύλαξή μας οι πολλοί. Τους (παρα)κράτησαν οι ολίγοι. Πολιτικοί και οι «κάποιοι». ‘Ήταν απαίτησή μας να πληρώνουν οι ίδιοι για τη φύλαξή τους (μη μας λείψουν) κι έπεσε στο κενό. Υποχρεωτικός παρέμεινε ο οβολό μας, για τους χωροφύλακες ξοπίσω τους.

ΠΑΝΩ, λοιπόν, που λέγαμε και περιμέναμε, το σκάει ο Χριστόδουλος και τα νέφη…απελπισίας σκεπάζουν τον ορίζοντα (πολιτικών και «κάποιων»). Και, πάραυτα, τον εφιάλτη τους τον κάνουν και δικό μας. Ξυπνήσαμε ανήσυχοι κι αρπάξαμε το…όπλο. Σαν τους τσαρουχάδες, κάποτε, μη πλακώσουν μπολσεβίκοι.

ΚΑΙ ο κρατικός προϋπολογισμός για τη φύλαξή τους; Κι αυτό δικιά μας υπόθεση. Των πολλών. Μη βάλει το χέρι του στη τσέπη ο εφοπλιστής κι ο (μεγαλο)δημοσιογράφος που (δήθεν) κινδυνεύουν από βόλι τρομοκράτη ή «τρομοκράτη». Να, λοιπόν, ντουζίνες (αυξημένες) ένστολων και «κρυφών» πίσω από υπουργούς και αρχηγούς, πρόνοια για φύλαξη μεγαλοστελεχών ΔΕΚΟ και τραπεζών και η ζωή κυλάει. Με τον φορολογούμενο αφύλαχτο να του αρπάζουν το πορτοφόλι στο χάος της Αθήνας και του αγρότη τον εξοπλισμό (για ποτίσματα κλπ.) να του τα εξαφανίζουν απ’ το χωράφι.

ΕΙΧΑΝ λόγους να αυξήσουν τη φρουρά τους και τον βρήκαν. Στον «κίνδυνο» Χριστόδουλος και με συνεργούς του και ομοϊδεάτες να το σκάνε συστηματικά. Η ματιά μας δεν είναι διεισδυτική-δεν μπορεί να είναι. Και με δημοκρατία μπορούν να σε δουλεύουν. Κι όταν τα αστυνομικά μέτρα καταργούνται γιατί ένα τυραννικό καθεστώς πεθαίνει, ανθίζει η «δημοκρατία» του…μπερδέματος. Με την αλήθεια θαμμένη σε χιλιάδες ψέματα και τον φιλύποπτο «ερευνητή» να καταθέτει τα όπλα, αποκαμωμένος και απελπισμένος.

ΕΧΑΣΕ ο πολίτης τον ύπνο του. Δεν κοιμάται τη νύχτα, για να τα φέρει βόλτα, την ημέρα. Κάποιοι «παρακατιανοί» συνυπάρχουν με τους μεγαλομιζαδόρους και ψάχνουν στα σκουπίδια και της (αφύλαχτης) γριούλας την ανάσα θα τη φράξουν με μαντήλι κλέφτες.

ΚΑΙΡΟΣ να «ανησυχούν» και οι πολιτικοί μας και οι «κάποιοι». Παρά την …μεγαλειώδη τους προσπάθεια να θεσπίσουν τον αντιτρομοκρατικό νόμο για πάρτη τους. Δεν το θέλουμε και μακάρι ο Χριστόδουλος να ξαναβρεθεί στη «μάντρα» του και αυτονών η καρδιά στη θέση της.

1 σχόλιο

  1. Χριστόδουλος Ξηρός: Διέφυγε, ή...τον διέφυγαν;

    Γράφει ο askordoulakos
    «Ό,τι λέει το κράτος είναι ψέματα και ό,τι κατέχει είναι κλεμμένο.»
    Φρειδερίκος Νίτσε

    Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα, τι ακριβώς έχει γίνει σχετικά με την διαφυγή του Χ. Ξηρού (μη επιστροφή του κατά τη λήξη της άδειας).

    Με δεδομένο, βέβαια, το γεγονός ότι ο Χ. Ξηρός δεν είναι κανένας... χαζός, δημιουργεί απορία...
    η επιλογή (;) του να διαφύγει, αφού γνωρίζει ότι το γεγονός αυτό θα πυροδοτούσε –όπως και έγινε- την «αντιτομοκρατική» φρενίτιδα των δοσιλογικών καθεστωτικών κύκλων και των παπαγάλων τους, με στόχο την –επί το φασιστικότερον- θεσμική θωράκιση του αποικιοκρατικού κράτους τους με περαιτέρω περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων και την έλευση ξένων μισθοφορικών δυνάμεων (Black Water, Ευρωστρατός κλπ), με βαρύ οπλισμό, προς αποτελεσματικότερη διαφύλαξη της «διασαλευθείσας τάξεως».

    Δεν θα μας δημιουργήσει καμία εντύπωση, αν ο Χ. Ξηρός βρεθεί μετά από πολλές μέρες πεταμένος σε κανένα...πηγάδι, με την επίσημη εξουσία να αποδίδει το γεγονός σε «ενδοτρομοκρατικό» ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
    Εννοούμε, ότι δεν είναι απίθανο να τον έχουν... διαφύγει οι ίδιοι, δηλαδή να τον έχουν απαγάγει, προκειμένου να βρουν την καλή αφορμή για να μας φέρουν εδώ μέσα τα ξένα στρατά, διότι οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις εντός του 2014 προβλέπονται λίαν τραγικές για τους δοσίλογους (κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους) με αφορμή τη δήθεν απόδραση του...αρχιτρομοκράτη. Όπως ακριβώς είχαν κάνει και με τους Πακιστανούς.
    Ή μήπως δεν τους έχετε ικανούς;

    Οψόμεθα...

    Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση