GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Προκλητική η πρόταση για εβδομάδα «σχολικής ανάπαυλας»

Να πάρει επίσημη θέση απέναντι στην «προκλητική πρόταση» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την καθιέρωση εβδομάδας «Σχολικής...


Να πάρει επίσημη θέση απέναντι στην «προκλητική πρόταση» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για την καθιέρωση εβδομάδας «Σχολικής Ανάπαυλας» καλούν τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ, με ερώτηση που... κατέθεσαν στη Βουλή.

«Θεωρούμε ότι για τους μαθητές και τις οικογένειές τους χρόνος για παραθερισμό μπορεί και να υπάρχει, όμως χρήματα δεν υπάρχουν, γι’ αυτό και το καλοκαίρι, που τα σχολεία είναι κλειστά τρεις μήνες, η πλειοψηφία δεν πάει καθόλου ή πάει ελάχιστες μέρες διακοπές», επισημαίνουν οι ερωτώντες βουλευτές.

Σημειώνουν ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια πολλά είναι τα παιδιά που δεν παίρνουν μέρος στις πολυήμερες εκδρομές, ακόμα και στους σχολικούς περιπάτους «γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο».

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση συζητά με τους μεγαλοξενοδόχους τη μείωση των διδακτικών ωρών, χιλιάδες διδακτικές ώρες ακόμα χάνονται λόγω κενών, οι μαθητές στα ΕΠΑΛ βρίσκονται ακόμα στον αέρα, κάθε κινητοποίηση εργαζομένων στην εκπαίδευση καταγγέλλεται από την κυβέρνηση για την ‘απώλεια διδακτικών ωρών’, η κυβέρνηση έχει εκδώσει εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία σε σχολεία που έχουν κάνει κατάληψη πάνω από τρεις μέρες θα υπάρξει αναπλήρωση διδακτικών ωρών», συνεχίζουν και προσθέτουν.

«Εφόσον η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά αυτό το αίτημα, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται για ποιον δουλεύει το σχολείο που ολοένα και περισσότερο, από το επίπεδο της χάραξης στρατηγικής μέχρι τη λειτουργία του, καλείται να ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση