GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Έσπασαν” των κώδικα μύησης της Μαφίας

Δύο Ιταλοί αστυνομικοί, με πάθος στα σταυρόλεξα, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν ένα περίεργο κείμενο, το οποίο ήταν ο όρκος μύησης ...

Δύο Ιταλοί αστυνομικοί, με πάθος στα σταυρόλεξα, κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν ένα περίεργο κείμενο, το οποίο ήταν ο όρκος μύησης στην Ντραγκέτα, τη μαφία που δρα στην Καλαβρία και «διαπρέπει» στο εμπόριο κοκαΐνης, όπως δημοσίευσε η Telegraph.

Το κείμενο βρέθηκε στη διάρκεια έρευνας στη Ρώμη για τη δολοφονία του αρχινονού Βιντσέντζο Φέμια. Ήταν ένα τρισέλιδο κείμενο γραμμένο σε μια περίεργη γλώσσα που συνδύαζε γράμματα με σύμβολα. Τα γράμματα θυμίζουν άλλοτε το λατινικό ή το ελληνικό αλφάβητο, άλλοτε αραβικά ή κινεζικά σύμβολα. Μετά την ανάλυση που έγινε οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον όρκο μύησης ενός νεφώτιστου μέλους στο πιο σκληρό τμήμα της ιταλικής Μαφίας. Αναφέρεται σε όρκο πίστης και αίματος σε όσους στρατολογούνται στη "φαμίλια Σαν Λούκα" της Ντραγκέτα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει την αιματηρή δράση ακόμη και αυτή της Κόζα Νόστρα.
Το τρισέλιδο κείμενο εξηγεί:
1. Για το "βάπτισμα" του νέου μέλους απαιτούνται πέντε άτομα.
2. Το νέο μέλος κάνει όρκο αίματος (ορκίζεται με το αίμα του) για "αιώνια πίστη στην αξιότιμη ομάδα".
3. Η μυστική διαδικασία γίνεται σε "ιερό και ασφαλές μέρος".
Το κλειδί στην αποκρυπτογράφηση του κειμένου ήταν η κατανόηση της χρήσης του γράμματος C. Στις σελίδες περιγράφεται επίσης πώς μπορεί να αναγνωριστεί από κινήσεις ή σύμβολα ένας μαφιόζος από τους ομοϊδεάτες του.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση