GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιόδοξος για την ευρωζώνη ο Ντάισελμπλουμ

Ο ανησυχητικά χαμηλός πληθωρισμός στη ευωζώνη θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχίες αρνητικού πληθωρισμού στην περιοχή, ωστόσο πρόκε...


Ο ανησυχητικά χαμηλός πληθωρισμός στη ευωζώνη θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχίες αρνητικού πληθωρισμού στην περιοχή, ωστόσο πρόκειται για ένα σημάδι ότι η ευρωζώνη βγαίνει από την κρίση, όπως δήλωσε στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, CNBC, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Ο σχετικά χαμηλός πληθωρισμός αυτή τη στιγμή είναι ένα μέρος της φάσης, στην οποία βρισκόμαστε, η οποία έχει να κάνει με την αντιμετώπιση μακροοικονομικών προβλημάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος ου Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Αν ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, αν καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος εργασίας – κάτι που κάνουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή – τότε αυτό αναγκαστικά οδηγεί σε χαμηλότερο πληθωρισμό, τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Πρόσθεσε ότι ο χαμηλότερος πληθωρισμός είναι μέρος της οικονομικής ανάκαμψης και της αναδιάρθωσης, η οποία είναι αναπόφευκτη.
Το Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε μόλις στο 0,8%, αισθητά χαμηλότερα από ο στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κενρικής Τράπεζας.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση