GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμβουλές μακιγιάζ για να δείχνετε νεώτερη!

Θυμάστε όταν ήσασταν μικρή που ανυπομονούσατε να μεγαλώσετε για να αρχίσετε να βάφεστε όπως η μαμά σας; Λοιπόν, τα χρόνια πέρασαν, μεγα...

Θυμάστε όταν ήσασταν μικρή που ανυπομονούσατε να μεγαλώσετε για να αρχίσετε να βάφεστε όπως η μαμά σας; Λοιπόν, τα χρόνια πέρασαν, μεγαλώσατε αρκετά και το μακιγιάζ όχι μόνο αποτελεί καθημερινότητα, αλλά και...
«τέχνασμα» για να καμουφλάρετε τα λιγότερο δυνατά σημεία του προσώπου σας, αναδεικνύοντας τα ατού σας.

Ανατρέξαμε στα πιο επιτυχημένα tips των makeup artists που μακιγιάρουν τις celebrities και σας παρουσιάζουμε τα μυστικά του μακιγιάζ για να δείχνετε αρκετά χρόνια νεώτερη:

Όχι στις περλέ σκιές – Ναι στις γήινες, ματ αποχρώσεις

Αν γύρω από τα μάτια σας έχουν αρχίσει να σχηματίζονται λεπτές γραμμές, αποφύγετε τις ψυχρές ή περλέ σκιές, καθώς έχουν την ιδιότητα να τονίζουν τις ρυτίδες, αντί να τις κρύβουν.

Αντίθετα, προτιμήστε ματ σκιές με μεταξένια υφή σε γήινες αποχρώσεις, όπως σαμπανιζέ ή ροδακινί. Προτιμήστε ανοιχτές γκρι ή καφέ αποχρώσεις αν τα μάτια σας είναι πρησμένα, για να τους δώσετε βάθος και φυσικότητα.

Όχι στο κραγιόν – Ναι στο lipgloss

Με το κλασικό κραγιόν τα χείλη μιας ώριμης γυναίκας δείχνουν πιο λεπτά και στεγνά, ενώ τα σκουρόχρωμα lipliner και τα ματ κραγιόν τραβούν το βλέμμα στις λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη.

Το lipgloss μπορεί να μην έχει τη διάρκεια που έχει το κραγιόν, όμως έχει την ιδιότητα να κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε κραγιόν στο χρώμα που επιθυμείτε και από πάνω να απλώνετε ένα gloss αντίστοιχης απόχρωσης. Αν θέλετε να σταθεροποιήσετε περιμετρικά των χειλιών το χρώμα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών σε φυσικό χρώμα.

Ναι στην ενυδάτωση πριν το μακιγιάζ

Η ενυδάτωση είναι έτσι κι αλλιώς σημαντική σε κάθε ηλικία, αλλά ειδικά για τις ώριμες επιδερμίδες είναι απαραίτητη πριν το μακιγιάζ. Έτσι, αφού έχετε καθαρίσει καλά το δέρμα σας είτε με γαλάκτωμα είτε με σαπούνι, απλώστε μία καλή ενυδατική κρέμα και έπειτα συνεχίστε με το makeup.

Ναι στο υγρό concealer

Όσο η γυναίκα μεγαλώνει το concealer έχει όλο και περισσότερα σημάδια να κρύψει, όμως ένα παχύρρευστο concealer θα επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Θα κάνει ακόμα πιο εμφανείς τις ρυτίδες. Χρειάζεστε, λοιπόν, ένα υγρό concealer σε μορφή στικ που θα κρύψει τις κοκκινίλες και τις ρυτίδες χωρίς να δημιουργεί πάστα πάνω στο δέρμα σας.

Foundation σε κιτρινωπή απόχρωση

Όχι, δεν εννοούμε κίτρινο foundation αλλά ένα σε απόχρωση που κιτρινίζει, για να κάνει την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο «ζεστή» άρα και πιο νέα. Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από την φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας. Επίσης μια καλή ιδέα είναι το foundation σας να είναι ελαφρώς ιριδίζον ή να δημιουργεί ένα ελαφρώς «μαυρισμένο» αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τις ιριδίζουσες σκιές, το ελαφρώς ιριδίζον foundation δίνει την εντύπωση ότι η επιδερμίδα σας λάμπει.

Χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι για το foundation

Μην απλώνετε το foundation με τα δάχτυλα και μην επιμένετε στις ατέλειες. Αγοράστε ένα σφουγγαράκι, όπως αυτό της φωτογραφίας, και βρέξτε το με λίγο νερό. Στραγγίξτε το και βάλτε λίγο υγρό makeup στο χέρι σας. Βουτήξτε εκεί το σφουγγαράκι και ξεκινήστε να ταμπονάρετε ομοιόμορφα το πρόσωπό σας. Ο συνδυασμός νερού και makeup θα δημιουργήσει ένα πολύ πιο διακριτικό αλλά και ομοιόμορφο αποτέλεσμα και δεν θα τονίσει τις ρυτίδες, όπως θα κάνει το οπάκ foundation που απλώνεται με τα δάχτυλα ή με ένα πινέλο.

Όχι στην πούδρα - Ναι -εν ανάγκη- στη διάφανη

Αποφύγετε εντελώς την πούδρα πάνω από το foundation γιατί έχει την ιδιότητα να «κολλά» πάνω στις ρυτίδες και να τις τονίζει ακόμα περισσότερο. Αν σας είναι απολύτως απαραίτητη -π.χ. αν έχετε πολύ λιπαρή επιδερμίδα- επιλέξτε μία εντελώς διάφανη πούδρα, χωρίς καθόλου χρώμα.

Μη βγάζετε πολύ τα φρύδια σας

Όσο η γυναίκα μεγαλώνει το πρόσωπο δείχνει όλο και πιο ασύμμετρο και τα έντονα φρύδια έχουν το πλεονέκτημα να δίνουν σχήμα. Αφαιρείτε, λοιπόν, τις τρίχες που περισσεύουν αλλά μην λεπταίνετε το σχήμα τους. Το καλύτερο, μάλιστα, είναι να επισκεφθείτε μία επαγγελματία αισθητικό για να δώσει το σχήμα που πρέπει στα φρύδια σας. Επίσης, αν τα φρύδια σας χρειάζονται «γέμισμα» επιλέξτε ένα μολύβι σε ανοιχτή καφέ απόχρωση.

Τονίστε τις βλεφαρίδες σας με ψαλίδι

Χρησιμοποιείτε το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες προκειμένου να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο ανοιχτό. Οι makeup artists λένε πως όλες οι γυναίκες άνω των 35 ετών χρειάζονται οπωσδήποτε ένα ψαλίδι για τις βλεφαρίδες τους, για να τις στρέφουν προς τα πάνω. Σε συνδυασμό με τη μάσκαρα τα μάτια σας θα δείχνουν πιο μεγάλα και πιο φωτεινά.

Όχι στο μαύρο – Ναι στο καφέ μολύβι ματιών

Μπορεί μέχρι τώρα να χρησιμοποιούσατε αποκλειστικά μαύρο μολύβι ματιών, όμως καιρός να αναθεωρήσετε γιατί το καφέ έχει την ιδιότητα να τονίζει το μάτι, όπως το μαύρο, αλλά να μην το αγριεύει. Αντίθετα, το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο διακριτικό και όμορφο.

Όχι στη μάσκαρα που παχαίνει τις βλεφαρίδες – Ναι στη μάσκαρα που τις μακραίνει

Οι βλεφαρίδες λεπταίνουν όσο η γυναίκα μεγαλώνει, όμως μην παρασυρθείτε από αυτό και αγοράσετε μια μάσκαρα που τις παχαίνει, καθώς δεν θα μπορέσουν να υποστηρίξουν όλο αυτό το βάρος που θα τους δημιουργήσει. Αντίθετα, θέλετε μία μάσκαρα που να τις μακραίνει και που να έχει λεπτές τριχούλες για να καλύπτει καλά κάθε τρίχα.

Δώστε έμφαση στα ζυγωματικά

Για να δώσετε περισσότερο σχήμα και όγκο στο πρόσωπό σας χρησιμοποιείτε ρουζ σε σαμπανιζέ, απαλή ροζ ή χρυσαφί απόχρωση, το οποίο θα απλώνετε ακριβώς πάνω στα κόκκαλα των ζυγωματικών σας.


mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση