GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μυστικά γκάλοπ δίνουν μονοψήφια ποσοστά στον Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής!

Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα μαντάτα που λαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται εν όψει των αυτοδιο...

Μόνο ευχάριστα δεν είναι τα μαντάτα που λαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Ο περιφερειάρχης Αττικής δεν φαίνεται να έχει πείσει στο ελάχιστο για το έργο του τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι του δίνουν μονοψήφια νούμερα στις σφυγμομετρήσεις, φέρνοντάς τον πολύ πιο πίσω από τους Δημήτρη Παπαδημούλη (ο οποίος πάντως διαψεύδει ότι θα είναι υποψήφιος) και Σοφία Σακοράφα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, όπως επίσης και ότι μόνο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τύχη όχι να επανεκλεγεί, αλλά να περάσει έστω στον δεύτερο γύρο. Στο πλαίσιο αυτό, επιθυμεί διακαώς και προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη και της Ν.Δ., κάτι για το οποίο πιέζει έντονα και η Ιπποκράτους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρηθεί εν ζωή, έστω και με παρατεταμένη τεχνητή υποστήριξη. Οι αντιδράσεις πάντως στο μείζον κυβερνών κόμμα είναι σφοδρές για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει σε συνέντευξή του ότι «δεν κατεβαίνουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είμαστε άλλο κόμμα». Αλλωστε, όπως ομολογούν στη Ν.Δ., εάν στήριζαν τον Γιάννη Σγουρό, θα ήταν σχεδόν βέβαιη η δημιουργία φυγόκεντρων δυνάμεων στους ψηφοφόρους του κόμματος, αρνούμενοι να ψηφίσουν ένα «πράσινο» στέλεχος για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Ετσι, δεν αποκλείεται ο νυν περιφερειάρχης να αποσύρει την ύστατη ώρα την υποψηφιότητά του, προκειμένου να αποφύγει την εκλογική συντριβή.
Η εντολή που έχουν από το Μαξίμου τα μέλη της επιτροπής της Συγγρού που ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές (Ανδρέας Παπαμιμίκος, Κώστας Ζωντανός, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Λευτέρης Ζαγορίτης, Μανώλης Αγγελάκας και Μενέλαος Δασκαλάκης) είναι για τις 13 περιφέρειες να βρουν και να προτείνουν στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της Ν.Δ. «Εχουμε τους δικούς μας, ικανούς, καθαρούς και έμπειρους ανθρώπους» σημειώνει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της Συγγρού, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμα οριστική απόφαση για τον... εκλεκτό της Ν.Δ. για τη συγκεκριμένη περιφέρεια δεν υπάρχει και θα τη λάβει το προσεχές διάστημα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
Ενα από τα ονόματα που έχουν ριχτεί προς συζήτηση είναι του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, αν και ο ίδιος δεν είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, ένα από τα ελάχιστα στελέχη της Ν.Δ. που έχουν στηρίξει δημοσίως τον Γιάννη Σγουρό, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «νοικοκύρη» και «καλό περιφερειάρχη». Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η Ν.Δ. να στηρίξει τελικά κάποιο νέο, «φρέσκο» στέλεχος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ την επιθυμία του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης έχει εκφράσει σε συνομιλητές του ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, πάντως, σε αναμονή και των νέων καθοριστικών δημοσκοπήσεων, για λόγους τακτικής, δεν θέλουν να ανακοινώσουν τους εκλεκτούς τους υποψηφίους, περιμένοντας να το κάνει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ, γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, όπως έχει κάνει γνωστό η Κουμουνδούρου.
Φίλιππος Πανταζής

1 σχόλιο

  1. ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΔΕΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΛΙΚΙΣΙΑ ΦΟΡΕΣΙΑ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ....................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση