GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία

Πτώση σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία τον Δεκέμβριο, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 4,7 εκα...

Πτώση σημείωσε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία τον Δεκέμβριο, ωστόσο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 4,7 εκατομμύρια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης.

Στην τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης, η οποία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 σημείωσε μια μικρή ανάπτυξη της τάξης του 0,1%, οι άνεργοι ήσαν κατά 107.570 λιγότεροι τον Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ σε διάστημα ενός έτους ήσαν λιγότεροι κατά 147.385. Σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1999.

Η χώρα κατέγραφε ετησίως αύξηση του αριθμού των ανέργων, κατά 544.000 κατά μέσο όρο από την έναρξη της κρίσης το 2008, υπενθύμισε η υφυπουργός Απασχόλησης Ενγκράθια Χιντάλγκο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αριθμός των ανέργων κατέγραφε πτώση επί έξι συνεχείς μήνες από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο πριν σημειώσει και πάλι άνοδο μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Στη συνέχεια, το Νοέμβριο, ένα μήνα παραδοσιακά άσχημο για την απασχόληση, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε ελαφρά. Συγεκριμένα οι άνεργοι ήσαν κατά 2.475 λιγότεροι από τον Οκτώβριο.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση