GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβεβαιώσεις Βενιζέλου για την προστασία της Μεσογείου από τα χημικά όπλα

Καθησυχαστικός ως προς το ζήτημα καταστροφής των συριακών χημικών όπλων και την προστασία της Μεσογείου εμφανίστηκε... ο αντιπρόεδρος ...

Καθησυχαστικός ως προς το ζήτημα καταστροφής των συριακών χημικών όπλων και την προστασία της Μεσογείου εμφανίστηκε...
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρεται ότι ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) διαβεβαίωσε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, Oceanica και WWF πως «τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας».

Επιπλέον, τις ενημέρωσε ότι επελέγη η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω γιατι δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στην ξηρά. Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ακόμη ότι ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ πως στόχος είναι να μεταφερθεί το προϊόν της υδρόλυσης και να ολοκληρωθεί η καταστροφή του στη Γερμανία.

Το ζήτημα συζητήθηκε και στο Μοντρέ με την ιταλίδα ομόλογο του υπουργού Εξωτερικών, με την οποία συμφωνήθηκε η αποστολή επιστολής προς τον διευθυντή του OPCW για το θέμα.

Τέλος, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. να ενεργήσει στο όνομα του Συμβουλίου, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, από πλευράς ΟΗΕ και OPCW, για την ασφάλεια και προστασία του μεσογειακού περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία μεταφοράς και καταστροφής των συριακών χημικών όπλων.
goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση