GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν η δικαιοσύνη σου κλείνει το μάτι, τότε σίγουρα δεν είναι τυφλή...

Δεν ξέρω τι μας έχει πιάσει. Ή μάλλον και για να το θέσω πιο σωστά, δεν μας είχε "αφήσει" ποτέ αυτό το "κάτι" κα...


Δεν ξέρω τι μας έχει πιάσει. Ή μάλλον και για να το θέσω πιο σωστά, δεν μας είχε "αφήσει" ποτέ αυτό το "κάτι" και απλά σήμερα που έπρεπε να το έχουμε ξεφορτωθεί βγάζει μάτι. Μόλις χθες έγραφα για τη Γαλλία που παλεύει με το...
ζόρι να ορίσει τη στάση των Γάλλων για το Ολοκαύτωμα με νόμους και απαγορεύσεις και "τσουπ" να την και η Ελλάδα κατά πόδας.

Συλλάβανε λέει τους Γερμενή και Ηλιόπουλο. Θέλουν να μας αποδείξουν με το στανιό πως ο φασισμός της κοινωνίας μας ήταν μια φούσκα, ένα πυροτέχνημα που έσκασε - εξυπηρέτησε το σκοπό του προς τύφλωσιν και εντυπωσιασμόν - και τώρα θα το αφήσουμε πίσω μας. Ε, λοιπόν η ελληνική κοινωνία έχει τόσο άρρηκτες σχέσεις με το φασισμό και την ιδεολογία του, που δεν αρκούν 100 δίκες για να ξεπλυθεί. Τι να αρκούν δηλαδή, που όσο γίνονται αυτές οι θεατρινίστικες δικαστικές έρευνες, τόσο σε κάποιων τα μυαλά θα φαντάζουν οι φουσκωτοί μισάνθρωποι, με ήρωες.

Δύο πράγματα θέλω να γράψω, έτσι γιατί θα σκάσω. Σε εποχή μαύρης καταχνιάς το να κυνηγάς μια χούφτα ανόητων γιατί δήθεν σύστησαν εγκληματική οργάνωση, επειδή εσύ τους έδωσες τα όπλα και τη δύναμη να "παίξουν", μοιάζει ξεκαρδιστικά απελπιστικό. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός ο ίδιος καλλιεργεί το μίσος και τη μισαλλοδοξία με το ίδιο σθένος που το κάνουν και οι Έλληνες φασίστες της Χρυσής Αυγής. Ο Γιωργάκης κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας το πολιτικό του σθένος να προδώσει μια ολόκληρη χώρα και να την καταδικάσει σε εξαθλίωση και ο Βενιζέλος κατέχει ακόμη αξιώματα, καταπατά σε κάθε περίσταση το Σύνταγμα και θεωρεί αήθη επίθεση μια δικαστική έρευνα για πιθανή εμπλοκή του σε ένα από τα σκάνδαλα - αυτό με τα υποβρύχια - που βούλιαξαν τη χώρα ακόμη πιο βαθειά στο βόθρο.

Στη μια περίπτωση συλλαμβάνονται άνθρωποι, μεταφέρονται σαν λάφυρα, λοιδορούνται από δημοσιογράφους-σκυλάκια και στη δεύτερη πρέπει να αποφασίσει η Βουλή, δηλαδή οι ίδιοι, για το αν πρέπει να περάσουν από δίκη. Ό, τι και να βρεθεί λοιπόν σε βάρος της Χρυσής Αυγής, δεν θα είναι αρκετό γιατί ο κόσμος δεν θα το πιστέψει. Πρόσεξε με λίγο: Δεν λέω να μην δικαστούν, αν και εφόσον υπάρχουν οι κατηγορίες που στηρίζουν το κατηγορητήριο. Αλλά, έλα! Πρέπει να το παραδεχθείς. Στη χώρα που κάθε πολιτικό όρνιο έμεινε ατιμώρητο, πλην ελαχίστων εξιλαστήριων θυμάτων-εξαιρέσεων (βλ. Τσοχατζόπουλο, εξιλαστήριο γιατί είναι αδύνατο να λειτουργούσε αυτοβούλως και αυτόνομα και Λιάπη γιατί είναι απλά ανόητος) και εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση πολιτικής ισχύος, τι μπορεί να πήγε ξαφνικά τόσο καλά. Ποια ανακλαστικά εδώ και δεκαετίες κοιμισμένα αποφάσισαν να λειτουργήσουν; Είναι απλό! Αυτό που παρακολουθούμε δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι θέαμα και απότοκο πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ποιών; Δεν θα τις ορίσω, σκέψου το και θα τις βρεις.

Τον φασισμό δεν πρέπει να τον φοβάσαι! Πρέπει να τον κοιτάς κατάματα και απλά να του κλείνεις το στόμα με τον πολιτισμό, με την συλλογικότητα, με τον ουμανισμό και την ιστορία. Οι χειροπέδες δεν εμπόδισαν ποτέ καμία ιδέα να κυκλοφορήσει, αλλά και κανένα αυτί να την ακούσει. Ο φόβος δεν είναι καλό σύμβουλος ποτέ... το έχω ξαναπεί. Αν φυλούσε τα έρμα, τότε δεν θα βάζαμε και τσοπανόσκυλα να τα προσέχουν. Οι φασίστες που θεωρούν πως είναι καλύτεροι από τους άλλους, απλά επειδή έτυχε να γεννηθούν στην Ελλάδα και που θα σκότωναν για αυτόν τον γεωγραφικό τους προσδιορισμό, δεν έχουν χώρο σε μια σοβαρή και υγιή κοινωνία. Αν έχεις έστω και μια υπόνοια ότι για ό, τι σου συμβαίνει μπορεί να φταίνε οι μετανάστες (μιλάμε για σχέση αίτου-αιτιατού και όχι για μεθεπόμενες επιπτώσεις), τότε σήκω. Τρέχα στο φαρμακείο και ζήτησε από το φαρμακοποιό κάτι δυνατό να σε συνεφέρει.

Πάντως αγαπητέ μου ένα είναι σίγουρο, τις ιδέες, τις πολεμάς μόνο με ιδέες! Ακόμη και κάτω από πυρηνικό μανιτάρι, θα βρουν τόπο να επιβιώσουν, να θεριέψουν. Αν μια άλλη ιδέα έρθει να τις αντικαταστήσει, τότε πεθαίνουν ακαριαία. Μήπως έχεις καμια ιδέα;

Υ.Γ: Η Ελλάδα δεν έτυχε να αποκτήσει ακροδεξιό, εξτρεμιστικό κόμμα μέχρι τις τελευταίες εκλογές. Έπρεπε όμως να το διαθέτει στην πολιτική της σκηνή εδώ και δεκαετίες, για να εκφράζει το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας της που ασπάζεται της ιδέες του εθνικισμού. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέφερε τον πάλαι ποτέ δικομματισμό. Εγκόλπωσε η ΝΔ φιλοβασιλικους, φιλοχουντικούς και άλλα μιαρά μυαλά, προσέγγισε το ΠΑΣΟΚ τύπους που φλέρταραν με τον εθνικοσοσιαλισμό και έτσι οι δυο τους απορροφούσαν τον φασισμό, μεταφράζοντάς τον σε ψήφους και δύναμη. Γι' αυτό φυσικά - και για άλλους στρατηγικούς λόγους, συντήρησαν τα συντηρητικά εθνικιστικά ερεθίσματα σε όλα τα επίπεδα του κράτους.

Στη συνέχεια κι όσο έβλεπαν που πάει το πράγμα, εμφανίστηκε ο ΛΑ.Ο.Σ, εξίσου φασιστικής ιδεολογίας, μισαλλόδοξος και επικίνδυνος. Μην κοιτάς που τώρα είναι στην κυβέρνηση. Δεν είπε κανείς ό, τι φασίστες είναι μόνο οι χρυσαυγίτες... Σήμερα, το σκυλιά αμολήθηκαν και καλά θα κάνετε να το χωνέψετε. Μην κλείνετε τα μάτια, δεν θα χαθούν και κυρίως δεν είστε στρουθοκάμηλοι. Πάρτε απόφαση. Πάρτε θέση...

polis-kratos.blogspot.gr

1 σχόλιο

  1. Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΔΡΑΚΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΧΑΣΕ ΤΑ "ΟΠΟΙΑ" ΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ

    "Ούτε η αθεΐα ενοχοποιεί κάποιον, ούτε η ορθόδοξη πίστη αθωώνει τα εγκλήματα κάποιου"!!

    Η θρασύτητα, η αμορφωσιά, ο αναχρονισμός και η υποκρισία της Δεξιάς δεν έχουν ούτε όρια, ούτε τσίπα!

    Η πατριδοκαπηλία (Ποιοί;; ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!) και η θρησκειοκαπηλία είναι σύμφυτα της Δεξιάς και γνωστά τοις πάσι!

    Κάνοντας το σταυρό του, ο δεξιός διερμηνέας των Γερμανών, φορώντας την κουκούλα, καταδείκνυε με το δάχτυλο, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

    Αργότερα, φιλώντας το σταυρό, ο δεξιός δεσμοφύλακας, βασάνιζε τους αγωνιστές στις εξορίες και στις φυλακές!

    Επί Χούντας οι δεξιοί "πατριώτες" (όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως συνεργάτες των Ναζί στην Κατοχή!), ο Μάλλιος, ο Μπάμπαλης, ο Κραββαρίτης, ο Καραπαναγιώτης, ο Σπανός, ο Λάμπρου και όλα τα λοιπά ανθρωπόμορφα κτήνη-βασανιστές, ήταν "σούπερ" Χ.Ο.!!!

    Οι δολοφόνοι του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του Χαλκίδη, ήταν επίσης "σούπερ" Χ.Ο.

    Εκτός από θρασείς και υποκριτές, είσαστε και γελοιότατοι εκεί στο Μαξίμου και στη μονταζιέρα της "Ομάδας αλήθειας", εκεί στη Συγγρού!!

    Ο λαός δεν τρώει το κουτόχορτο σας.

    Το πολιτικό σας τέλος έρχεται λίαν συντόμως και γι’ αυτό έχετε "χεστεί" από το φόβο σας!

    Και θα είναι φριχτό κι επίπονο για τις μίζερες και ματαιόδοξες ψυχές σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση