GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κινητοποιήσεις επανέρχονται οι αγρότες

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής...

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών που τους εκπροσωπεί, είχαν αργά σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τη συνάντηση απογοητευτική, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα.

"Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν πέρυσι δοθεί δεν έχει προχωρήσει. Το αγροτικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, βρίσκεται στα σπάργανα" δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Ιωάννης Παναγής, προσθέτοντας:

"Ζητάμε δικαίωμα στην παραγωγή. Αυτό θα είναι και το σύνθημα των κινητοποιήσεων μας".

Σημείωσε, επίσης, ότι θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης στους αγρότες και ενδέχεται ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες ζητούν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά στη μείωση του κόστους παραγωγής και σε ό,τι αφορά στο φορολογικό η τήρηση βιβλίων να αφορά σε τζίρο άνω των 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία αναμένεται αύριο να αποφασίσει σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους της, Βαγγέλη Μπούτα, για να στηθούν μπλόκα παντού από τη Δευτέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση