GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ειδική μεραρχία αντιμετώπισης ταραχών ετοιμάζουν οι Βραζιλιάνοι

Οι αρχές της Βραζιλίας προετοιμάζουν με ταχείς ρυθμούς μια ειδική μεραρχία αντιμετώπισης ταραχών, με πάνω από 10.000 άνδρες ...

Οι αρχές της Βραζιλίας προετοιμάζουν με ταχείς ρυθμούς μια ειδική μεραρχία αντιμετώπισης ταραχών, με πάνω από 10.000 άνδρες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η οποία θα παρέχει υποστήριξη στις 12 πόλεις της χώρας όπου θα διεξαχθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου εάν ξεσπάσουν σε κάποια από αυτές επεισόδια κατά την διάρκεια του τουρνουά.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος G1 έγραψε σήμερα, επικαλούμενος αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι αυτή η ειδική δύναμη εκπαιδεύεται από το 2011, αλλά η προετοιμασία της επιταχύνθηκε μετά το κύμα διαδηλώσεων το οποίο σάρωσε τη Βραζιλία κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τον Ιούνιο του 2013.

«Για το Παγκόσμιο Κύπελλο εκπαιδεύουμε 10.000 άνδρες για το πώς να ενεργούν κατά την διάρκεια ταραχών, και τώρα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση και στις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αθλητικές συναντήσεις ταυτόχρονα», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αλεσάντρ Αουγκούστου Αραγκόν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Οι ειδικές αυτές δυνάμεις θα διαθέτουν ένα ειδικό ρομπότ παρατήρησης, με το οποίο θα επιτηρούν τις ενέργειες του Μπλακ Μπλοκ, μέλη του οποίου είχαν συγκρουστεί επανειλημμένα με την αστυνομία και είχαν επιδοθεί σε βανδαλισμούς κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Σύμφωνα με τον G1, το μικρό αυτό ρομπότ, με περίβλημα από καουτσούκ, είναι σχεδιασμένο για να διεισδύει σε διαδηλώσεις και να καταγράφει σε βίντεο επεισόδια. Κατόπιν, το μαγνητοσκοπημένο υλικό χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό υπευθύνων για πράξεις βίας και βανδαλισμούς.

Ο Αραγκόν υπογράμμισε ότι η μεραρχία αυτή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας «δεν είναι μια συνηθισμένη δύναμη».

«Αναπτυσσόμαστε μόνο σε κρίσεις, μόνο για συγκεκριμένες αποστολές. Είχα έως και 42 ανοιχτά μέτωπα σε μια δεδομένη χρονική στιγμή σ” όλη τη χώρα», επισήμανε. Η Δύναμη αυτή αντλεί από τα σώματα της αστυνομίας, της στρατιωτικής αστυνομίας, της πυροσβεστικής, καθώς και ανθρώπους ειδικευμένους στην διεξαγωγή ερευνών, από κάθε πολιτεία της Βραζιλίας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση