GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η «άλλη» Κρήτη - ύμνος από παγκόσμιο δίκτυο για το νησί

Η “άλλη Κρήτη”, ο εναλλακτικός τουρισμός, η Κρήτη της παράδοσης και της καθημερινότητας μπήκε στο…μικροσκόπιο του γαλλικού παγκόσμιο...


Η “άλλη Κρήτη”, ο εναλλακτικός τουρισμός, η Κρήτη της παράδοσης και της καθημερινότητας μπήκε στο…μικροσκόπιο του γαλλικού παγκόσμιου καναλιού TV5 Monde που έκανε...

ένα εκτενές ρεπορτάζ-ντοκιμαντέρ και το οποίο έχει προβληθεί ήδη σε όλες τις συνεργαζόμενες τηλεοράσεις και δίκτυα του κόσμου!

Το τηλεοπτικό συνεργείο συνοδευόταν από την δημοφιλή ηθοποιό Guylaine Tremblay η οποία ήταν μαζί με τις 4 κόρες της και τον σύζυγο της, τον Christian για να περάσουν 5 μοναδικές μέρες στην Κρήτη και οι οποίες καταγράφονταν από τις κάμερες…

“Άνθρωποι της εταιρίας Ocean T.V από το Μόντρεαλ του Καναδά ήρθαν στην Κρήτη και οι όποιοι μας βρήκαν για να γυρίσουν ένα ρεπορτάζ για λογαριασμό του Γαλλικού παγκόσμιου καναλιού TV5 Monde” λέει στο CRETALIVE ο κ.Μάρκος Μουρτζανάκης που συνεργάστηκε με το συνεργείο και την οικογένεια φιλοξενώντας τους στον ξενώνα που έχει φτιάξει στην Αχλάδα Ηρακλείου.

“Ο σκοπός του ρεπορτάζ είναι να θίξουν στον κόσμο τον οικοτουρισμό στην Κρήτη και πως μια οικογένεια με το όραμα της, εφαρμόζει και παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες/ δραστηριότητες του ξενώνα. Το TV5 Monde έχει αναθέσει στην Ocean T.V. να κάνει τέτοιου είδους ρεπορτάζ σε 13 προορισμούς παγκοσμίως-ένας από αυτούς ήταν και η Κρήτη”

Τη πρώτη μέρα έγινε η άφιξη της οικογενειας στον Ξενώνα Μουρτζανάκη και ένα καλωσόρισμα από τους οικοδεσπότες με παραδοσιακές γεύσεις (ντάκος, ντόπια τυριά, σαλάτες, χόρτα κλπ…). Αμέσως μετά η ηθοποιός με τον σύζυγο της θα συζητήσουν με τον Μουρτζανάκη μπροστά στην κάμερα, για την ιστορία της οικογενείας μας, τι τους έφερε στην Κρήτη μετά από γενιές για να φτιάξουν τον παράδεισο τους. Στη συνέχεια τους πήγανε στην παραλία της Αλικής (ήσυχος και παραδοσιακός παλιός οικισμός πάνω στην παραλία μετά από το χωριό Σίσες) για να κολυμπήσουν τα παιδιά και να τους πάρουν πλάνα. Μετά τους έκανε τραπέζι, με ένα από τα παραδοσιακά του μενού, ο ταβερνιάρης της παραλίας, ο Μπαμπής.

Η δευτερη μέρα περιελάμβανε συνάντηση στην πλατεία της Αχλάδας. Τους ξεναγήσανε στο χωριό, αφηγησεις για την ιστορία του και τους κατοίκους του. Επισκεφτήκανε μαζί όλες τις γειτονιές και το παλιό ελαιοτριβείο. Επίσης, τους πήγανε στο μεσαιωνικό λιόφυτο όπου υπάρχουν ελαίες πάνω από 1000 ετών, ύστερα επίσκεψη στον σύγχρονο ελαιοτριβείο του χωριού για να δουν την διαδικασία της παραγωγής του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου από την ελιά μέχρι την εμφιάλωση, και μετά γευσιγνωσία ελαιολάδου στον Ξενώνα.

Τη τρίτη μέρα έγινε επίσκεψη στο περιβόλι της Ελένης Σγουράκη. Μάζεψαν μαζί με την Ελένη και τον σύζυγο της, τον Νίκο Σγουράκη, αγγούρια, τάματος, μελιτζάνες, κολοκύθια, και αυγά από το κοτέτσι, και ύστερα ξανά γύρισαν στο Ξενώνα μαζί με την Ελένη όπου τους μαγείρεψε με τον Νίκο παραδοσιακές Αχλαδιανές συνταγές. Το απόγευμα, αναχώρησαν για δουν πάτημα σταφυλιού στον Αγ. Μύρωνα.

Την τέταρτη μέρα πήραν πρωινό στον Ξενώνα και.. μάθημα για το πώς φτιάχνεται ο Ελληνικός Καφές. Μετά το πρωινό, πήγανε στο μιτάτο του Μανώλη του βοσκού της Αχλάδας, για να δουν πως φυλάει και φροντίζει τα πρόβατα και τις κατσίκες. Δύστυχος τότε δεν είχαν γάλα για να τους κάνει επίδειξη τυροκομίας. Ακλούθησαν ερωτήσεις από τα παιδιά της Guylaine για το Μανώλη για το πως διαχειρίζεται το κοπάδι του γενικώς και πόσα έχει κλπ….Το απόγευμα, πήγανε στην Αγία Πελάγια με τον ψαρά Αντώνη για να δουν πως ψαρεύουν, τι ψαρί ψαρεύουν συνήθως, και τι μεθόδους χρησιμοποιούν.

Την τελευταία μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Μονή Σαββατιανών όπου τους κάνανε ξενάγηση της μονής. Στη συνέχεια στο στο μιτάτο του Μαρή στην Φόδελε για να δουν τα πρόβατα, κατσίκες, να ρωτήσουν τους βοσκούς πως φροντίζουν τα κοπάδια τους κάθε μέρα. Πόσες αποστάσεις κάνουν καθημερινώς. Πόσο γάλα παράγουν. Ύστερα, ετοίμασαν αντικριστό και κρασί όπου τελείωσε πολύ ευχαρίστα. Το απόγευμα, πήγανε στην παραλία της Φοδελες για να κολυμπήσουν τα παιδιά για αποχαιρετισμό.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση