GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση Αβραμόπουλου για τις μίζες στα υποβρύχια

Θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνα...


Θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο των ερευνών από την ελληνική Δικαιοσύνη, που αφορούν στο σύστημα προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο των ερευνών από την ελληνική Δικαιοσύνη, που αφορούν στο σύστημα προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν, άλλωστε, ήδη δοθεί αυστηρές εντολές προς όλους τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου να συνδράμουν, με τον πλέον ταχύ και αποτελεσματικό τρόπο, στο έργο της Δικαιοσύνης.
Η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα, είναι διαρκής προτεραιότητα της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό ήταν και το θέμα της χθεσινής μας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
Επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα φαινόμενα που βλέπουμε είναι απόρροια των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα, και αφού έχουμε διαμορφώσει το σχέδιο των προτάσεων μας για τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, θα συγκαλέσουμε κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο την διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή.
Υπενθυμίζω, εξάλλου, ότι έχουμε ήδη δεσμευθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ότι οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης -γιατί δεν υπάρχουν νέες προμήθειες -θα συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και θα ζητείται η έγκριση της.
Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές αμετάθετες επιλογές μας και θα τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση