GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχετε κρυολογήσει

Λίγο ο βήχας, λίγο το συνάχι, δεν μας επιτρέπουν να κλείσουμε μάτι όταν είμαστε κρυωμένοι, κάνοντας την κατάσταση μας ακόμη χειρότερ...


Λίγο ο βήχας, λίγο το συνάχι, δεν μας επιτρέπουν να κλείσουμε μάτι όταν είμαστε κρυωμένοι, κάνοντας την κατάσταση μας ακόμη χειρότερη. Χρειαζόμαστε ανάπαυση και...
ανασύνταξη δυνάμεων κι αυτά δεν έρχονται εύκολα. Με τις παρακάτω συμβουλές, θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της γρίπης και θα κοιμηθείτε ήσυχα.

Ατμός

Χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα κατά την διάρκεια που κοιμάστε ο οποίος θα απελευθερώνει υγρό αέρα. Ο ατμός του αέρα θα χαλαρώσει την συμφόρηση της μύτης και θα ενυδατώσει τις ρινικές μεταβάσεις σας. Επίσης, ο υγρός αέρας βοηθάει στην ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού σας.

Ντους

Το ντούς κάνει καλό στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Ειδικά όταν το νερό είναι πολύ ζεστό. Πριν ξαπλώσετε κάντε ένα πολύ ζεστό μπάνιο κι αφήστε τους υδρατμούς να εισχωρήσουν στην μύτη σας. Θα λειτουργήσει σαν κομπρέσα και θα ανοίξουν τα πνευμόνια σας.

Προσοχή στα συστατικά των φαρμάκων

Προσοχή στα συστατικά των φαρμάκων. Φάρμακα για την αντιμετώπιση της συμφόρησης, της ρινικής καταρροής, τον βήχα και τον πυρετό περιέχουν συστατικά που προκαλούν αϋπνία. Ρωτήστε τον γιατρό σας πιο φάρμακο είναι πιο κατάλληλο.

Σπρέι για τη μύτη

Στην αγορά υπάρχουν πολλά είδη σπρέι που βοηθούν στην ανακούφιση της βουλωμένης μύτης. Το αποσυμφορητικό ρινικό σπρέϊ βοηθάει να ανοίξουν οι ρινικές κοιλότητες και να παίρνουμε βαθύτερες αναπνοές. Προσέξτε στην υπερβολική χρήση όμως. Αντί για τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσει χειρότερη συμφόρηση μετά από λίγο.

Γαργάρες

Για γρήγορη ανακούφιση από τον πονόλαιμο, κάντε γαργάρες με αλατόνερο. Θα καταπραΰνει τον πόνο και θα μπορέσετε να κοιμηθείτε χωρίς τον ενοχλητικό βήχα.

Αλοιφή

Η μινθόλη, είναι μια αλοιφή την οποία τοποθετούμε στο στήθος και στον λαιμό και βοηθάει στην αντιμετώπιση του βήχα και της συμφόρησης. Από την αλοιφή αυτή βγαίνουν κάποιες ουσίες που καταπραΰνουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Τοποθετήστε την στα κατάλληλα σημεία πριν ξαπλώσετε και θα βοηθήσει να κοιμηθείτε χωρίς ενοχλήσεις. Προσοχή: Η αλοιφή δεν τρώγεται και δεν μπαίνει στην μύτη.

Ύπνος

Τέλος, το μυστικό για να αποφύγετε το κρυολόγημα είναι ο ύπνος.


Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετές ώρες έχουν παραπάνω πιθανότητες να κρυολογήσουν από αυτούς που κοιμούνται 8 ώρες και πάνω. Στατιστικά, οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο αρρωσταίνουν 3 φορές περισσότερους από τους υπόλοιπους.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση