GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η οικογένεια της Κέρτσερ αναζητεί την αλήθεια

Η οικογένεια της Βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι "εξακολουθεί να αναζητεί την ...

Η οικογένεια της Βρετανίδας φοιτήτριας Μέρεντιθ Κέρτσερ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι "εξακολουθεί να αναζητεί την αλήθεια", αλλά μπορεί να μην την μάθει ποτέ.

Η Μέρεντιθ δολοφονήθηκε το 2007 στην Περούτζια της Ιταλίας και για τη δολοφονία της καταδικάστηκαν η Αμερικανίδα συγκάτοικός της Αμάντα Νοξ και ο πρώην φίλος της Νοξ, ο Ιταλός Ραφαέλε Σολετσίτο.

Η οικογένεια Κέρτσερ είπε σήμερα ότι οι συνεχείς ανατροπές στην υπόθεση εξαιτίας του ιταλικού νομικού συστήματος, τα τελευταία έξι χρόνια και πλέον, είναι απογοητευτικές, αλλά επέμεινε ότι δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη.

"Αυτό είναι πάντα ένα πιθανό σενάριο, οι καταδίκες, οι εφέσεις και οι νέες εφέσεις. Είναι υπερβολικά δύσκολο για εμάς", δήλωσε ο αδελφός της Μέρεντιθ, ο Λάιλ.

Η αδελφή της Μέρεντιθ, η Στέφανι, είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Φλωρεντία:

"Ελπίζουμε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο τέλος ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε να θυμόμαστε τη Μέρεντιθ γι” αυτό που είναι και να τραβήξουμε μία γραμμή".

Η οικογένεια της Μέρεντιθ είχε ζητήσει την έκδοση της Νοξ στην Ιταλία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Φραντσέσκο Μαρέσκα, δικηγόρος της οικογένειας Κέρτσερ, δήλωσε ότι περίπου ένας χρόνος θα περάσει με έναν εξαντλητικό γύρο νέων εφέσεων από την Νοξ και τον Σολετσίτο μέχρι ο ιταλικός Άρειος Πάγος να αποφανθεί κι αυτό θα είναι πιθανόν και το τελικό στάδιο της υπόθεσης.

Αναφερόμενη στα δημοσιεύματα που θέλουν την Νοξ να έχει αποστείλει επιστολή στην οικογένεια Κέρτσερ, η αδελφή της Μέρεντιθ είπε ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες η οικογένεια δεν θα την διαβάσει.

"Δεν είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε (τώρα) και δεν μπορώ να πω αν θα το κάνουμε ποτέ", είπε η Στέφανι Κέρτσερ.

Το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε χθες την αρχική απόφαση του 2009 και θα δημοσιοποιήσει την αιτιολόγηση της ετυμηγορίας σε τρεις μήνες.

Η Νοξ και ο Σολετσίτο είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2009 σε 26 και 25 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα για τη δολοφονία της Κέρτσερ τον Νοέμβριο του 2007.

Τον Οκτώβριο του 2011 είχαν αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013.

Η νέα δίκη τους στο εφετείο της Φλωρεντίας είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Ύστερα από 12 ώρες συνεδρίασης, ο προεδρεύων δικαστής ανακοίνωσε την ετυμηγορία αυξάνοντας την ποινή για την Νοξ σε 28 χρόνια και έξι μήνες και διατηρώντας τα 25 χρόνια κάθειρξης για τον Σολετσίτο.

Ο Σολετσίτο συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία στη διάρκεια της νύχτας κοντά στα σύνορα Αυστρίας-Σλοβενίας, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα, αλλά δεν προφυλακίστηκε.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο χωριό Βεντζόνε, ανάμεσα στις πόλεις Ούντινε και Ταρβίζιο, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA,

εφαρμόζοντας την απόφαση του δικαστηρίου να κατασχεθεί το διαβατήριό του και να του απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Η δικηγόρος του Τζούλια Μποντζόρνο επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης της θα ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Νοξ.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση