GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι το βασικό ρίσκο της Ελλάδας»

Τις πολιτικές εξελίξεις «δείχνει» ως το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, η JP Morgan.Ειδικότερα, ως «ρίσκο» για την πορεία της ελλη...

Τις πολιτικές εξελίξεις «δείχνει» ως το βασικό ρίσκο της Ελλάδας, η JP Morgan.Ειδικότερα, ως «ρίσκο» για την πορεία της ελληνικής αγοράς, παρουσιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τις οποίες μάλιστα «βλέπει» (με ποσοστό πιθανοτήτων 50% και πλέον) το φθινόπωρο του 2014.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και μία γενική εξομάλυνση του περιβάλλοντος θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει «ακροαριστερά» («far left party»), καθώς αναδιαρθρώνει τις θέσεις της για να διεκδικήσει την εξουσία. Ωστόσο, όπως σημειώνει, βραχυπρόθεσμα για το Χρηματιστήριο, οι νέες εθνικές εκλογές και μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Άλλο «ρίσκο» για την τράπεζα είναι η αλλαγή στάσης των hedge funds, που είναι οι βασικοί παίκτες των warrants των τραπεζών. Η εκτίμηση της JP Morgan είναι ότι κάποια στιγμή θα βγουν πωλητές, όταν όμως θα υπάρξουν αγοραστικές κινήσεις από τους μακροπρόθεσμους επενδυτές των αναδυόμενων αγορών.

Για την Ελλάδα ο αμερικανικός κολοσσός κάνει λόγο για υπερεπένδυση, αντίθετα με την υπόλοιπη στρατηγική της στην αναδυόμενη Ευρώπη. Αναμένει από τις ελληνικές μετοχές να συνεχίσουν την άνοδο για τρεις λόγους: Επειδή οι κεφαλαιοποιήσεις παραμένουν χαμηλές σε σχέση με τις αναδυόμενες και ανεπτυγμένες αγορές στους αντίστοιχους κλάδους. Επειδή, το ΑΕΠ αναμένεται να ανακάμψει το 2014 για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ τα spreads θα υποχωρήσουν περισσότερο. Και τέλος, επειδή η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο πεδίο υποεπένδυσης στις αναδυόμενες αγορές, συγκεντρώνοντας μόλις τo 2% σε σύσταση οverweight, ενώ το 87% underweight.

Ο τραπεζικός κολοσσός επιλέγει για επένδυση την Πειραιώς και τη ΔΕΗ, ενώ για τον ΟΤΕ σημειώνει ότι έχει τη μικρότερη χρηματοοικονομική επιβάρυνση σε σχέση με οποιαδήποτε εταιρεία της δυτικής Ευρώπης και διαπραγματεύεται δύο φορές τις ελεύθερες ταμειακές ροές του.

Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Η ΠΡΟΔΟΣΊΑ..

    Ομολογία-σοκ από τον Όλι Ρεν: Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για να σωθεί η Ε.Ε.

    Δεν έγινε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2010, όταν μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη-μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε ο Όλι Ρεν στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα.

    Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου Νίκο Χουντή, κατά τη διάρκεια ακρόασης από την υποεπιτροπή που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας στην Ευρώπη, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως «στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη-μέλη, όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη.

    Άρα ήταν λογικό να "αγοράσουμε χρόνο" και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο».

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτηση του κ. Χουντή και την απάντηση του κ. Ρεν

    «Το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, χθες πολύ αργά το βράδυ, στο πλαίσιο της ακρόασής του από την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τη λειτουργία και τα πεπραγμένα της Τρόικας.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην τοποθέτησή του αφού στηλίτευσε τη στάση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε πως δεν έβλεπε την κρίση στην ευρωζώνη, επιτρέποντας στους μαφιόζους των χρηματαγορών και στους οίκους αξιολόγησης, να απειλούν και να εκβιάζουν τις χώρες της ευρωζώνης», επιτέθηκε στις πολιτικές των Μνημονίων που επιβάλλονται στην Ελλάδα, ρωτώντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν «επιμένει στην εφαρμογή αυτής της συνταγής» και αν «πιστεύει ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση».

    Από koolnews μέσω nonews-NEWS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση