GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις φλόγες ιστορικό χωριό της Νορβηγίας

Τουλάχιστον 30 ιστορικά κτίρια καταστράφηκαν και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε μία από τις χειρότερες πυρκαγιές σ...


Τουλάχιστον 30 ιστορικά κτίρια καταστράφηκαν και χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους σε μία από τις χειρότερες πυρκαγιές στην Νορβηγία.
Σύμφωνα με τις αρχές 52 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε αργά το βράδυ από σπίτι στο χωριό Λαερνταλσόιρι και γρήγορα εξαπλώθηκε σε άλλα σπίτια εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η αστυνομία απομάκρυνε αρκετές εκατοντάδες κατοίκους από το κέντρο της πόλης Λαερνταλσόιρι, περιλαμβανομένου ενός τμήματος γνωστού για τα ξύλινα σπίτια του, το οποίο αποτελεί τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νορβηγίας.
Ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση ή για αγνοουμένους.
Ισχυροί άνεμοι και μια διακοπή της ηλεκτροδότησης εμπόδισαν αρχικά την επέμβαση των πυροσβεστών. Οι τηλεπικοινωνίες επηρεάσθηκαν επίσης.
«Ο άνεμος έπεσε, πράγμα που βελτιώνει τις προοπτικές της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία όμως δεν έχει τεθεί ακόμη πλήρως υπό έλεγχο» δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων NTB ο Οντ Άρνε Σόλβαγκ της περιφερειακής αστυνομίας.
Ένα ελικόπτερο που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών επιστρατεύθηκε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, μαζί με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Έχουν αναπτυχθεί περίπου 100 πυροσβέστες.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση