GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΟΙ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Aπό τον Σάκη Κολλάτο. Δημοτικό Σύμβουλο. Η σημερινή οικονομική κατάσταση ανέδειξε τη γύμνια της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιμένει ν...

Aπό τον Σάκη Κολλάτο.
Δημοτικό Σύμβουλο.

Η σημερινή οικονομική κατάσταση ανέδειξε τη γύμνια της τοπικής αυτοδιοίκησης που επιμένει να μένει θεατής και διαχειριστής .
Η αδυναμία χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λογαριασμού της ΔΕΗ είναι μια πραγματικότητα .
Η Κυβέρνηση για πρώτη φορά τονίζει έστω και σπασμωδικά ένα κοινωνικό πρόσωπο που έχει να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος χρεώνοντας όμως το κόστος της κοινωνικής πολιτικής στη ΔΕΗ.
Σωστό για ένα δημόσιο οργανισμό που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.
Οι Δήμαρχοι αφού δεν παίρνουν πρωτοβουλία, ίσως να πρέπει να τους επιβληθεί να πράξουν αυτό που είναι υποχρεωμένοι απέναντι στον κοινωνικό ιστό.
Οι λογαριασμοί ρεύματος (σε μικρές καταναλώσεις – οικιακές) είναι σε μεγάλο ποσοστό ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.
Πρέπει για τις περιόδους κοινωνικής ανάγκης (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ) τα δημοτικά τέλη να μειωθούν η και να επαλειφθούν από τους λογαριασμούς ρεύματος στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Δεν μπορούν όλοι να περιμένουν από την Κεντρική Εξουσία και να σχολιάζουν αποφάσεις. Ας πάρουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να συνεχίζει απαθής και τις περισσότερες φορές διαχειριστής με αμφισβητούμενα αποτελέσματα.
Ο πολίτης μας θέλει πρωτοπόρους ουσιαστικούς με πρωτοβουλίες και λύσεις που θα σηματοδοτούν την καθημερινότητα και θα ορίζουν με σύνεση και αποτελεσματικότητα μια καλύτερη ζωή!


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση