GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαγκλαντές: Βουλευτικές εκλογές εν μέσω μποϊκοτάζ

Εν μέσω μποϊκοτάζ από τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγονται την Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές στο Μπαγκλαντές....

Εν μέσω μποϊκοτάζ από τα κυριότερα κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγονται την Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές στο Μπαγκλαντές. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβερνητικό συνασπισμό υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα για επιχείρηση νοθείας και γι” αυτό δεν μετέχει στις εκλογές.

Η διαδικασία ξεκίνησε με πολύ σοβαρά προβλήματα καθώς τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν μεν στις 8 το πρωί τοπική ώρα ( 0200 GMT ) αλλά μόνο στις 147 από τις συνολικά 300 εκλογικές περιφέρειες. Στο σύνολο δε των 92 εκατομμυρίων ψηφοφόρων σε αυτές τις περιφέρεις έχουν κληθεί να ψηφίσουν περίπου 44 εκατομμύρια.

Η ψηφοφορία διεξάγεται εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας καθώς προηγήθηκαν απόπειρες των αντιπολιτευομένων που μποϋκοτάρουν τις εκλογές να κάψουν ψηφοδέλτια, σφραγίδες και άλλα εκλογικά υλικά, ενώ έκαψαν περισσότερα από 100 εκλογικά τμήματα στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές.

«Αυτή είναι μια νεκρή εκλογή στην οποία οι περισσότεροι από τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος εκλέγονται ομόφωνα . Η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή μιας εκλογικής διαδικασίας που μοιάζει με φάρσα» είπε ο Μοέν Χαν του αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές ( BNP ). Το αντιπολιτευόμενο BNP ανακοίνωσε μάλιστα γενική 48ωρη απεργία που στόχο έχει να εμποδίσει την οδική και σιδηροδρομική μεταφορά των εκλογέων αποτρέποντας τους έτσι από το να ψηφίσουν .

Η εκλογική διαδικασία παρακολουθείται από μόνο τέσσερις ξένους παρατηρητές και μια μικρή ομάδα ντόπιων παρατηρητών. Αντίθετα οι εκλογές του 2008 είχαν γίνει αντικείμενο παρακολούθησης από 585 ξένους παρατηρητές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση