GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Ο Μήτρογλου βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, το deal έχει κλείσει στα 15 εκατομμύρια (ευρώ) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξουν και...

Ο Μήτρογλου βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, το deal έχει κλείσει στα 15 εκατομμύρια (ευρώ) και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις εντός της ημέρας.
Τα σχόλια και οι συζητήσεις περί του τι έπρεπε να πράξει ο σύλλογος και ο Μήτρογλου δίνουν και παίρνουν, οι απόψεις διίστανται και ο χώρος των social media έχει πάρει φωτιά. «Λάθος timing», «Με τόσα λεφτά τυλίγεις και τον Μπονγκ σε κορδέλα», «Μικρό μέγεθος η Φούλαμ» είναι μερικές από τις ατάκες που υποδέχθηκαν την επικείμενη μεταγραφή του Έλληνα striker. Παρά ταύτα, το μόνο σίγουρο είναι ότι Ολυμπιακός και Μήτρογλου βγαίνουν αμφότεροι κερδισμένοι απ’ αυτό το deal.
Ολυμπιακός
Μια ορθολογική σκέψη που εκφράζεται αυτές τις μέρες είναι ότι δεν πουλάς το αστέρι της ομάδας σου πριν τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με την Μάντσεστερ και με ένα Μουντιάλ να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ο Μήτρογλου να σκοράρει απέναντι στους Άγγλους. Ειδικά όταν απέναντί του θα έβρισκε τον Σμόλλινγκ και τον Έβανς. Αλλά πόσο ποιο ψηλά μπορεί να φτάσει η ποδοσφαιρική του αξία; Το ίδιο ισχύει και για το Μουντιάλ. Μιλάμε για Έλληνα striker και καλώς ή κακώς τα 15 εκατομμύρια είναι το ποδοσφαιρικό του ταβάνι. Συνεπώς το να παρέμενε στην ομάδα με στόχο μια καλύτερη πρόταση, αφενός ενέχει μεγάλο ρίσκο γιατί μπορεί να μην απέδιδε τα δέοντα και να έπεφτε η αξία του και αφετέρου είναι ουτοπικό. Με άλλα λόγια λοιπόν αποδέχεσαι την πρόταση της Φούλαμ και φέρεσαι και έντιμα στον ποδοσφαιριστή σου, ο οποίος δέχθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο πριν δύο μήνες, ώστε να μην υπάρχει πια η ρήτρα των 8 εκατομμυρίων.
ΜήτρογλουΌλοι οι «μορφωμένοι» τον αποκαλούν κάγκουρα, βλάκα, κλαρινογαμπρό και άλλα τέτοια ωραία. Προφανώς αυτοί κοιμούνται και ξυπνούν με ένα βιβλίο του Μαρκήσιου Ντε Σαντ στα χέρια τους. Αυτό που απέδειξε ο Μήτρογλου είναι πως ενώ δόθηκε δανεικός πότε σε Πανιώνιο και πότε σε Ατρόμητο, ενώ πέρσι έβλεπε την πλάτη του Τζιμπούρ, δούλεψε σκληρά, βελτιώθηκε και πέτυχε. Πράγμα πολύ δύσκολο για Έλληνα επιθετικό στην Ελλάδα. Τώρα ανοίγεται ο δρόμος για να «γευτεί» την επιτυχία του, αλλά και για να διαπρέψει ακόμα περισσότερο. Το να κατηγορείται δε επειδή διάλεξε τη Φούλαμ, «μια ομάδα κατώτερου επιπέδου από τον Ολυμπιακό», για να συνεχίσει την καριέρα του είναι τουλάχιστον προσβλητικό για όλα αυτά που έχει προσφέρει ο Μήτρογλου στο σύλλογο. Ποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής θα έλεγε όχι στην Πρέμιερσιπ και σε μια ομάδα που ζητάει τόσο επιτακτικά τα γκολ του; Το γεγονός ότι θέτει τον εαυτό του στο ρόλο αυτού που θα «ξελασπώσει» τη Φούλαμ από τη ζώνη του υποβιβασμού, δείχνει ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα και κυρίως τον τιμά.
Δεδομένα και επιβράβευσηΑυτό που προκύπτει τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει εδραιωθεί στην Ευρώπη ως selling club. Αμπντουν, Τζιμπουρ, Βάις, Φετφατζίδης και τώρα Μήτρογλου είναι μερικά από τα ονόματα που οι ερυθρόλευκοι διαφήμισαν στην βιτρίνα του Τσάμπιονς Λιγκ και πούλησαν, όντας 100% κερδισμένοι. Για τους αντικαταστάτες των Βάις και Μήτρογλου δεν μπορούμε να πούμε πολλά για την ώρα. Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα κριθεί το καλοκαίρι με βάση το πώς θα αντικαταστήσει το κενό των δύο τελευταίων και το όραμα που θα δώσει στην ομάδα.
Πέρα όμως από τον πακτωλό των χρημάτων, η μεταγραφή του Μήτρογλου ήταν μια επιβράβευση-δικαίωση για τον ίδιο που δούλεψε σκληρά μην υπολογίζοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και για τον Μίτσελ φυσικά που τον πίστεψε και του έδωσε φανέλα βασικού.
http://www.mpalanalyseto.gr/den-ginotan-diaforetika/#.UuuakD1_u4g

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση