GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μ. Λιάπης είχε πάρει και κοινοτικά κονδύλια για να ανακαινίσει το σαλέ του στην Ευρυτανία από την αμαρτωλή "Ευρυτανία Α.Ε."!

Νέα αποκάλυψη βόμβα για τον "φτωχό", πρώην υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με καταγγελ...

Νέα αποκάλυψη βόμβα για τον "φτωχό", πρώην υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με καταγγελίες, που δημοσιοποιεί το"Εθνος της Κυριακής", ο κ. Λιάπης φαίνεται ότι αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις την περίοδο 1992-1993, για την ανακαίνιση του σπιτιού, που κατέχει στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας.
Το εκπληκτικό της υπόθεσης, είναι ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα χρήματα δόθηκαν ως επιδότηση για την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων! Τουρίστας όμως δεν εμφανίσθηκε ποτέ.
Η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση της πολυτελούς κατοικίας εγκρίθηκε από την εταιρεία "Ευρυτανία" Α.Ε. για την δράση της οποίας, έχουν ασκηθεί διώξεις για απιστία σε βάρος 18 μελών του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας, που υπηρέτησαν μέχρι τα τέλη του 2010. Κατηγορούνται ότι παρείχαν παρανόμως εγγύηση προκειμένουν η εταιρεία να λάβει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με καταγγελίες πρώην στελεχών της εταιρείας, αλλά και τοπικών παραγόντων, ο κ. Λιάπης αξιοποίησε τη θέση που κατείχε στην τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη (υφυπουργός Εμπορίου) και ενέταξε το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό, που ανήκε στη θεία του Βασιλική Λιάπη, σε κοινοτικό πρόγραμμα αγροτουρισμού με στόχο την κατασκευή 5 τουριστικών καταλυμάτων.
Το ποσό επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατομμύρια δραχμές καθώς για την κατασκευή κάθε δωματίου, το πρόγραμμα επιχορηγούσε 2 εκατ. δραχμές.
Την εποχή εκείνη η εταιρεία "Ευρυτανία Α.Ε." ήταν θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν τον αγροτουρισμό και άλλες δραστηριότητες.
Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", διευθύνων σύμβουλος στην "Ευρυτανία Α.Ε." την επίμαχη περίοδο, ήταν ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ στο νομό, Κ. Κοντογεώργος, ο οποίος ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το σπίτι του συντοπίτη του, Μιχάλη Λιάπη.
Μόλις εγκρίθηκε το πρόγραμμα, ξεκίνησαν οι εργασίες και σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, ο κ. Λιάπης αξιοποίησε κάθε "παραθυράκι" του νόμου, ώστε να ανακαινίσει την πολυτελή οικία, η οποία δεν λειτούργησε ούτε μία μέρα ως αγροτουριστικός ξενώνας.
Παράγοντες της τοπικής κοινωνίας τονίζουν ότι για τη λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων, έπρεπε να δοθεί τελική έγκριση από τον ΕΟΤ, ώστε να δοθεί η τελευταία δόση της χρηματοδότησης. Η έγκριση αυτή δεν δόθηκε, όταν έγινε ο έλεγχος.
Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχάλης Λιάπης εξασφάλισε την ανακαίνιση της πολυτελούς οικίας του στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, που του ανήκει σε ποσοστό 50%, σύμφωνα με τον "Πόθεν Έσχες", που καταθέτει μετά το θάνατο της θείας του Βασιλικής Λιάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση