GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ για τον Σούμι - Δύσκολα θα επανέλθει - Όλο το χρονικό...

Ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ θα συνέλθει από την κωματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά το ατύχημά του...

Ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ θα συνέλθει από την κωματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά το ατύχημά του, καθώς πλέον κλείνει τέσσερις εβδομάδες στην...
εντατική. Μάλιστα, ιατρικές πηγές τονίζουν ότι μπορεί να συνέλθει από το κώμα αλλά θα συνεχίσει να ζει σε κωματώδη κατάσταση!

Ο καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μπορντώ, Jean-Marc Orgogozo, τόνισε ότι κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα, φθίνουν οι ελπίδες ότι η κατάσταση του θα βελτιωθεί".

Ένα site στην Αυστραλία επεσήμανε ότι ίσως ο κορυφαίος πιλότος της Formula 1 πάσχει από σύνδρομο Apallic ή συνεχή κωματώδη κατάσταση. Σημαίνει δηλαδή ότι οι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρή εγκεφαλική βλάβη μπορεί να συνέλθουν μερικώς και όχι να αποκτήσουν εντελώς τις αισθήσεις τους.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει στο πλευρό του και διατηρεί την ψυχραιμία και την ελπίδα ότι ο άσος της F1 θα επανέλθει.

Σε ανακοίνωση ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για τη στήριξή τους και τόνισε ότι ο Σουμάχερ είναι μαχητής: "Το ξέρουμε όλοι: Είναι μαχητής και δεν θα το βάλει κα΄τω!", τόνισε η οικογένειά του και πρόσθεσε: "Έχουμε συγκινηθεί πολύ που δεν σταματάτε να στέλνετε τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση στον Μίκαελ απ' ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Σας ευχαριστούμε".

Το γεγονός βέβαια ότι ο πιλότος της F1 βρίσκεται για 23η μέρα σε τεχνητό κώμα ελαχιστοποιεί τις ελπίδες για ταχεία ανάρρωση και εγείρει ακόμη πιο έντονους φόβους ότι θα παραμείνει σε "συνεχή κωματώδη κατάσταση". Αν δηλαδή οι γιατροίτου τον επαναφέρουν από το τεχνητό κώμα, δεν θα μπορέσει να μιλήσει, να κινηθεί ή να φάει μόνος του.

Όπως μεταδίδει και το format.at news: "Περισσότερες από τρεις εβδομάδες σε κώμα μετά το τραγικό ατύχημα στο σκι, ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για πλη΄ρη αποκατάσταση της υγείας του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1. Για περισσότερες από τρεις εβδομάφες τώρα ο Σουμάχερ νοσηλεύετεται με τεχνητό κώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Λαμβάνει τροφή μέδω ορών, τον πλένουν καθημερινά και τον μετακινούν διαρκώς για να αποφευχθούν οι πληγές από τη διαρκή κατάκλισή του".

Όπως εικάζεται, ο σοβαρός εγκεφαλικός τραυματισμός του μετά το ατύχημα στο σκι στις 29 Δεκεμβρίου, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μόνιμη κωματώδη κατάσταση, γράφει το συγκεκριμένο site. "Αυτό σημαίνει ότι αν και όποτε αποφασίσουν οι γιατροί του να τον επαναφέρουν, "η κατάστασή του δεν θα είναι και πολύ διαφορετική από ό,τι το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται τώρα".

Πηγή: DAILY MAIL

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση