GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν τους εξεγερμένους

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν σήμερα στο Ραμάντι και τη Φαλούτζα με ενόπλους που συνδέονται με την αλ Κάιντα και έχ...

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν σήμερα στο Ραμάντι και τη Φαλούτζα με ενόπλους που συνδέονται με την αλ Κάιντα και έχουν πάρει τον έλεγχο ορισμένων τομέων των πόλεων αυτών οι οποίες βρίσκονται δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις.

Στη Φαλούτζα, όπου η μισή πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων, οι ιρακινές ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν δράση και "λυσσαλέες μάχες" διεξάγονται εκεί σήμερα το απόγευμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατηγού Φαντέλ αλ Μπαρουάρι, ο οποίος ηγείται των δυνάμεων αυτών που ανήκουν στον οργανισμό ο οποίος είναι αρμόδιος για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Δυτικότερα, στο Ραμάντι, τους εξεγερμένους πολεμούν αστυνομικοί και φυλές.
Οι συγκρούσεις διεξάγονται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου είχαν συρρεύσει νωρίτερα σήμερα δεκάδες φορτηγά που μετέφεραν βαριά οπλισμένους άνδρες που τραγουδούσαν τραγούδια εγκωμιαστικά για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τα μέλη της αστυνομίας που εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην επαρχία Αλ Άνμπαρ να επιστρέψουν γρήγορα σ” αυτές διότι αλλιώς θα τους επιβληθούν κυρώσεις. "Πρέπει να επιστρέψουν εκεί για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική επίθεση που έχει στόχο το λαό μας στην Αλ Άνμπαρ", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Χθες ένοπλοι επιτέθηκαν στο κύριο αστυνομικό τμήμα της Φαλούτζα, όπου απελευθέρωσαν 101 κρατουμένους και έκλεψαν όπλα, αφού άφησαν στους αστυνομικούς τη δυνατότητα να φύγουν, σύμφωνα με τους αξιωματικούς.

Οι μάχες στη Φαλούτζα και το Ραμάντι, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Αλ Άνμπαρ, ανάμεσα σε ενόπλους και εξεγερμένους ξέσπασαν τη Δευτέρα μετά τη διάλυση ενός καταυλισμού εξεγερμένων σουνιτών, εχθρικών έναντι της πολιτικής του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι. Τα βίαια επεισόδια τη Δευτέρα και την Τρίτη είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους.
Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών, "η μισή Φαλούτζα έχει πέσει στα χέρια του ΙΚΙΛ και το άλλο μέρος είναι υπό τον έλεγχο "ενόπλων μελών φυλών".

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως οι εξεγερμένοι έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου στο κέντρο και στις νότιες περιοχές της Φαλούτζα.

"Στο Ραμάντι η κατάσταση είναι παρόμοια – μερικοί τομείς ελέγχονται από το ΙΚΙΛ και άλλοι από" μέλη φυλών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση