GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τ. Κουίκ: «Παράλογη, ασύμφορη και επικίνδυνη ιδέα η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό Φθιώτιδας»

Όχι στην ιδέα για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό Φθιώτιδα. Είναι κάκιστη και παράλογη. Όλα τα στοιχεία είναι αρν...

Όχι στην ιδέα για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό Φθιώτιδα. Είναι κάκιστη και παράλογη.

Όλα τα στοιχεία είναι αρνητικά, που διευκολύνουν ακόμα και τις αποδράσεις και τον μη εύκολο εντοπισμό των δραπετών, όπως το κακό οδικό δίκτυο, η ελλιπής σήμανση, οι άσχημες κλιματολογικές συνθήκες.

Και όλα αυτά, πέρα από την νομοτελειακή ελλιπή στελέχωση των Φυλακών, λόγω της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ οικονομικής κρίσης που έχει ισοπεδώσει τα πάντα!

Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής, που μεταφέρει με Ερώτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την Φθιώτιδα υπό την κοινοβουλευτική του ευθύνη.

Ερώτηση την οποία, επί της ουσίας, έχει διατυπώσει η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Φθιώτιδας Βασιλική Δημητράντζου, οποία χαρακτηρίζει τη δημιουργία αυτών των φυλακών ασύμφορη και επικίνδυνη !

«Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η περιοχή του Δομοκού για να δημιουργηθεί φυλακή Υψίστης Ασφαλείας, από ποιους εξετάσθηκαν τα δεδομένα και πώς; Πώς θα συντηρηθεί οικονομικά ένα σωφρονιστικό κατάστημα με τεράστιες απαιτήσεις και από πού θα καλυφθούν τα έξοδά του δεδομένης της κρίσης; Για ποιο λόγο να δημιουργηθεί μία τέτοια φυλακή σε περιοχή που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων; Με ποιο τρόπο θα στελεχωθεί, δεδομένης της ήδη μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδος;» ερωτά για το θέμα ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

K. Υπουργέ,

Ο Δομοκός είναι μία ορεινή περιοχή, στην οποία κατά την διάρκεια του χειμώνα κυριαρχούν έντονα καιρικά φαινόμενα, χιονίζει, καλύπτεται από ομίχλη για αρκετές ώρες και παγώνει το οδόστρωμα.

Το οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο Δομοκού είναι σε άθλια κατάσταση, οι δρόμοι είναι στενοί, ολισθηροί και με επικίνδυνες στροφές. Η σήμανση χαρακτηρίζεται ανελλιπής και το οδόστρωμα σε πολλά σημεία είναι φθαρμένο. Η εικόνα αυτή ευνοεί μία οργανωμένη ενέδρα και επιφυλάσσει κινδύνους για την ζωή των αστυνομικών υπαλλήλων.

Αυτός είναι ένας ρεαλιστικός πρόλογος που μου υπαγόρευσε η Πολιτευτής Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασιλική Δημητράντζου, προκειμένου να καταστεί ακόμα πιο σαφής η αναγκαιότητα να τύχει της άμεσης προσοχής σας η Ερώτηση που σας καταθέτω για λογαριασμό της.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας ενημερώνω ότι παρόμοιες συνθήκες επικρατούν φυσικά και στην περιοχή που εδρεύουν οι φυλακές Δομοκού, όπου - όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν υπηρετούντες εκεί - τη χειμερινή περίοδο ο δρόμος συχνά κλείνει από το χιόνι , ενώ λόγω της ομίχλης «δεν μπορούν να δουν ο ένας τον άλλο».

Οι κακές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, λοιπόν, ευνοούν στο μέγιστο τις συνθήκες απόδρασης και συνεπώς τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ντόπιων αλλά και των κατοίκων του νομού Φθιώτιδος.

Πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν, ότι ειδικά την θερινή περίοδο αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας οι ίδιοι και οι κρατούμενοι των φυλακών που ήδη κρατούνται στο ίδρυμα.

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα Δομοκού εργάζονται αυτή τη στιγμή περίπου 13 άτομα ημερησίως συνολικά, οκτώ εξ αυτών στη φρουρά και 3-5 άτομα στο εσωτερικό.

Μία φυλακή υψίστης ασφαλείας στην εν λόγω περιοχή για να λειτουργήσει, στοιχειωδώς χρειάζεται το λιγότερο 150-200 άτομα προσωπικό, το οποίο σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές κατανέμεται ως εξής:

Μία διμοιρία 20-25 ατόμων ανά βάρδια για πέντε βάρδιες που απαιτούνται το εικοσιτετράωρο.
Κλιμάκιο ΕΚΑΜ
Προσωπικό μεταγωγών
Εξωτερικοί φρουροί.

Λόγω και της γενικότερης κακής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, η συντήρηση και λειτουργία μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στην περιοχή του Δομοκού, χαρακτηρίζεται από ασύμφορη έως αδύνατη.

Μία μεταγωγή για παράδειγμα από το Δομοκό στο Γ. Νοσοκομείο Λαμίας μπορεί να στοιχίσει ως 2000 ευρώ τη φορά και επίσης με δεδομένο ότι οι κρατούμενοι που θα μεταφερθούν στο Ίδρυμα Υψίστης Ασφαλείας δικάζονται στην Αθήνα, το κόστος πολλαπλασιάζεται!!!!

Ένα ερώτημα που προκύπτει, είναι που θα βρεθεί το προσωπικό για να στελεχωθεί ένα σωφρονιστικό κατάστημα, αφού η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδος λειτουργεί με 20% λιγότερο προσωπικό έναντι των οργανικών θέσεων της.

Όπως επισημαίνει και η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Φθιώτιδας Βασιλική Δημητράντζου: «Συμπερασματικά η δημιουργία μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό είναι ασύμφορη για το κράτος, επικίνδυνη για κατοίκους, σε περιοχή που δεν υπάρχει περίπτωση να είναι υψίστης ασφαλείας!».

Ερωτάσθε λοιπόν:

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η περιοχή του Δομοκού για να δημιουργηθεί φυλακή Υψίστης Ασφαλείας, από ποιους εξετάσθηκαν τα δεδομένα και πώς;
Πώς θα συντηρηθεί οικονομικά ένα σωφρονιστικό κατάστημα με τεράστιες απαιτήσεις και από πού θα καλυφθούν τα έξοδά του δεδομένης της κρίσης;
Για ποιο λόγο να δημιουργηθεί μία τέτοια φυλακή σε περιοχή που δημιουργεί ασύμφορα κόστη για το κράτος και κατ’ επέκταση για τους φορολογουμένους και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων και Αστυνομικών;
Με ποιο τρόπο θα στελεχωθεί εάν δημιουργηθεί μία φυλακή ασφαλείας στην περιοχή του Δήμου Δομοκού, δεδομένης της ήδη μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδος;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση