GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να μην επιστρέψει η Λεονάρντα στη Γαλλία, έκρινε το δικαστήριο

Το διοικητικό δικαστήριο της γαλλικής πόλης Μπεζανσόν απέρριψε την Τρίτη την προσφυγή των γονέων της Λεονάρντα Ντιμπράνι, της νεαρής ρο...

Το διοικητικό δικαστήριο της γαλλικής πόλης Μπεζανσόν απέρριψε την Τρίτη την προσφυγή των γονέων της Λεονάρντα Ντιμπράνι, της νεαρής ρομά που απελάθηκε την 9η Οκτωβρίου...
μαζί με την οικογένειά της από τη Γαλλία στο Κόσοβο, έγινε γνωστό από το δικαστήριο.

Η οικογένεια της 15χρονης Λεονάρντα, η απέλαση της οποίας προκάλεσε συγκίνηση και αντιδράσεις στη Γαλλία, έχει ακόμα τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης αυτής.

Το δικαστήριο υιοθέτησε τα συμπεράσματα του δημόσιου εισηγητή (του ανεξάρτητου δικαστικού που είχε κληθεί να εξετάσει το φάκελο), ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης του αιτήματος των γονέων της Λεονάρντα για άδεια παραμονής στη Γαλλία την 7η Ιανουαρίου.

Ο εισηγητής είχε αναφέρει ότι η οικογένεια δεν είχε δώσει σαφή δείγματα της βούλησής της να ενσωματωθεί στην γαλλική κοινωνία. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο νομάρχης του Ντουμπ «δεν υπέπεσε σε σφάλμα εκτίμησης της προσωπικής κατάστασης των αιτησάντων άδεια παραμονής», όταν διέταξε την απέλασή τους, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν πήγαιναν όλα τα παιδιά -συνολικά επτά- της οικογένειας στο σχολείο.

Στις 9 Οκτωβρίου στο Πονταρλιέ, κοντά στην Μπεζανσόν, η αστυνομία συνέλαβε τη 15χρονη Λεονάρντα Ντιμπράνι, καθώς κατέβαινε από το σχολικό λεωφορείο στη διάρκεια εκδρομής, και την απέλασε μαζί με την οικογένειά της στο Κόσοβο.

Στη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, όπου ζει σήμερα η οικογένεια, η Λεονάρντα ξέσπασε σε κλάματα όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του δικαστηρίου.

«Καλύτερα να μάς σκότωναν, γιατί εδώ δεν είναι ζωή, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, υπάρχει αδικία, θέλω να πεθάνω γιατί εδώ δεν έχουμε ζωή» είπε.

«Η πατρίδα μου είναι η Γαλλία, εδώ θα πεθάνουμε από την πείνα. Μάς έστειλαν εδώ για να πεθάνουμε. Η δικηγόρος μάς είπε να μην απελπιζόμαστε, γιατί έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση, αλλά δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

«Είμαστε καταδικασμένοι σε θάνατο, η κατάσταση είναι ανυπόφορη, θα πουλήσω το ρολόι μου για να μπορέσω ν' αγοράσω φάρμακα» είπε ο πατέρας της.

Το ζεύγος Ντιμπράνι μαζί με τα επτά παιδιά του έφθασαν παράνομα στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2009, ύστερα από πολλά χρόνια διαμονής στην Ιταλία.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε προτείνει στη Λεονάρντα να επιστρέψει στη Γαλλία χωρίς την οικογένειά της, αλλά εκείνη αρνήθηκε.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση