GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι Πάπας: Βάφτισε παιδί ζευγαριού που δεν είχε παντρευτεί!

Ο Πάπας Φραγκίσκος βάφτισε την Κυριακή ένα παιδάκι ενός ζευγαριού εκτός γάμου, κατά τη διάρκεια τελετής στην Καπέλα Σιξτίνα , στη Ρώμη. Ο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος βάφτισε την Κυριακή ένα παιδάκι ενός ζευγαριού εκτός γάμου, κατά τη διάρκεια τελετής στην Καπέλα Σιξτίνα , στη Ρώμη.
Οι γονείς, που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και το βρέφος, έλαβαν μέρος στο "παραδοσιακό βάπτισμα του Κυρίου" με ακόμα 31 ανθρώπους, στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη που βάφτισε τον Ιησού.
Ο Πάπας έχει σε κηρύγματά του έχει ενθαρρύνει του Καθολικούς ιερείς να βαπτίζουν τα παιδιά των άγαμων γυναικών προκειμένου να ασπασθούν τη Χριστιανική πίστη, καλώντας τους να μην είναι "υποκριτές".
Σύμφωνα με το Vatican Network, ο Πάπας είπε: "Εσείς οι γονείς που έχετε ένα αγόρι ή ένα κορίτσι και θέλετε να το βαφτίσετε, αλλά σε λίγα χρόνια θα μπορούσαν να είναι εκείνοι, αυτοί που θα έχουν ένα μωρό για να βαφτίσουν ή ένα εγγόνι... Και έτσι συνεχίζεται η πίστη. Τι σημαίνει αυτό; Θα σας πω απλά αυτό: είστε εκείνοι που μεταδίδετε την πίστη, οι πομποί, έχετε καθήκον να περάσετε την πίστη σε αυτά τα παιδιά. Είναι η πιο όμορφη κληρονομιά που μπορείτε να τους αφήσετε: η πίστη".
Η βάφτιση έγινε κάτω από την περίφημη τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου, στην ίδια αίθουσα στην οποία ο Πάπας εξελέγη στις 13 Μαρτίου ως ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας τα τελευταία 1600 χρόνια.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ποντίφικας, είχε έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με την 35χρονη Anna Romano, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί και του έστειλε επιστολή, εξηγώντας του τη δραματική προσωπική της ιστορία.
Το Γραφείο Τύπου του Βατικανού δεν είχε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει τα τηλεφωνήματα του ποντίφικα, υποστηρίζοντας πως "τα ιδιωτικά θέματά του τα αποφασίζει μόνος του".
Η 35χρονη ωστόσο είχε δηλωσει: "Δεν ξέρω αν θα βρει χρόνο να βαφτίσει το παιδί που θα γεννηθεί στις αρχές του Απριλίου, αλλά αν είναι αγόρι θέλω να το ονομάσω Φραγκίσκο. Με έκανε τόσο χαρούμενη, μου έδωσε δύναμη. Θέλω και οι άλλες γυναίκες που νιώθουν μακριά από την Εκκλησία να εμπνευστούν από την ιστορία μου και να καταλάβουν ότι οι άνδρες που επέλεξαν δεν είναι άξιοι ούτε να είναι πατέρες".
(Πηγή: Daily Mail)

1 σχόλιο

  1. Καλα εκανε!
    ΚΑΘΕ ανθρωπος ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να βαπτιστει

    οσο για το οτι "δεν ειχε παντρευτει"
    το παρακαμπτω
    γιατι γαμος ειναι ο,τι η λεξη σημαινει:
    "Γαμησι"!
    Αρα, το ζευγαρι ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ!
    Απλα δεν ειχε χρησιμοποιησει τη παπαδικη ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ να το δηλωσει!

    Μπραβο, λοιπον, στον Παπα!
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση