GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με «πολιτικές» προϋποθέσεις ο στόχος για έξοδο στις αγορές εντός του έτους

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξέλθει στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 εκφράζουν στελέχη του οικονομικού επ...


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξέλθει στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 εκφράζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, αμφισβητώντας τις εκτιμήσεις της τρόϊκα ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν το 2015.
Σχολιάζοντας την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μελετά τον ρόλο και τις ευθύνες της τρόϊκα στο ελληνικό πρόγραμμα ότι «η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015» κύκλοι του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν πως η έξοδος στις αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 είναι εφικτός στόχος αρκεί οι πολιτικές συνθήκες να μην μεταβληθούν δραματικά.
Όπως υπογραμμίζουν η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος και η δρομολόγηση της ελάφρυνσης του χρέους θα διευκολύνουν την έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος. Ακόμη, σημειώνουν πως η ανάγκη ανασχηματισμού της καμπύλης επιτοκίων του ελληνικού χρέους αποτελεί έναν πρόσθετο λόγο για να γίνει αυτό.
Όπως αναφέρουν στο πλαίσιο διαχείρισης των υφιστάμενων νέων εκδόσεων, θα επιδιωχθεί, μέσω ανταλλαγών χρέους η διαμόρφωση εκδόσεων αναφοράς (benchmark issues) και η παροχή ρευστότητας σε επιλεγμένα σημεία της καμπύλης αποδόσεων.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται η καμπύλη αποδόσεων των ελληνικών κρατικών χρεογράφων να αντικατοπτρίζει καλύτερα τον κίνδυνο ρευστότητας με πτώση των αποδόσεων, τόσο στο μακρινό, αλλά ιδιαιτέρως στο μεσοπρόθεσμο τμήμα της.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση