ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Απαραίτητη η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ"

Share it:

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλειστό γεύμα εργασίας με θέμα "Ενισχύοντας τις γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης" ("Reinforcing Bridges Between the United States and Europe") με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή ΝΔ, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μίας δεξαμενής που θα αποτελείται από μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στελέχη όλων των Ευρωπαϊκών θεσμών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής International Visitor Leadership Program (IVLP) των ΗΠΑ, που αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση των σχέσεων Ευρώπης- ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, ο κος Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά: "Ελπίζω ότι η σημερινή εκδήλωση θα βάλει τα θεμέλια για τη δημιουργία μίας κοινότητας “αποφοίτων” στις Βρυξέλλες. Μία τέτοια κοινότητα είναι απαραίτητη αν αναλογιστεί κανείς τη σημασία των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ."

Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε με την Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχαν επίσης ως ομιλητές:

• Η κα Beatriz Oliveira Goumas, Επικεφαλής του Προγράμματος Ανταλλαγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

• Η Πρέσβυς Kolinda Grabar-Kitarovic, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ για Θέματα Δημόσιας Διπλωματίας

• Ο κος Jonathan Hill, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου της Επιτρόπου
Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, κας Α. Βασιλείου

• Ο κος John Sullivan, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και

• Η κα Corinna Horst, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του German Marshall Fund Transatlantic Center

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες και συμμετείχαν ευρωβουλευτές, διπλωμάτες, και αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών θεσμών οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν στο πρόγραμμα IVLP.

Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση