GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράνομοι οίκοι ανοχής σφραγίζονται και επαναλειτουργούν

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους παράνομους οίκους ανοχής στην Αθήνα όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κάποιοι μεν σφραγίζονται αλλά στη ...

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους παράνομους οίκους ανοχής στην Αθήνα όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κάποιοι μεν σφραγίζονται αλλά στη συνέχεια επαναλειτουργούν ανενόχλητοι.

Σχετική ερώτηση είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς οι οποίοι κατήγγειλαν ότι στην περιοχή πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας και των οδών Αχαρνών, Πατησίων και Φυλής έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός παράνομων οίκων ανοχής, ενώ παρατηρείται συνολικά έξαρση εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και λειτουργία παράνομων κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, internet café και λεσχών τυχερών παιγνίων.

Οι βουλευτές επικαλούνται και έγγραφο του Τμήματος Οίκων Ανοχής του Δήμου Αθηναίων σύμφωνα με το οποίο πέριξ της Πλατείας Βικτωρίας κανένας οίκος ανοχής δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια ενώ αναφέρεται ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει προβεί στη σφράγιση παράνομων οίκων ανοχής οι οποίοι όμως επαναλειτουργούν.

Απαντώντας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας σε έγγραφό του αναφέρει ότι μόνο κατά το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου του 2013 μετά από έλεγχο σε 10 οίκους ανοχής στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων σχηματίστηκαν 100 ποινικές δικογραφίες και συνελήφθησαν 59 άτομα.

Οι παραβάσεις αφορούσαν στο άρθρο 178 του Ποινικού Κώδικα «Παραβίαση Σφραγίδων που έθεσε η αρχή», στο άρθρο 348 του ΠΚ «Διευκόλυνση ακολασίας άλλων» σε συνδυασμό με το ν. 2734/1999, το ν. 3904, το ν. 3386/2005 «περί αλλοδαπών» (για λόγους δημόσιας υγείας) και 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Ο υπουργός αναφέρει ακόμα ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ότι διενεργούνται συστηματικά έλεγχοι και ότι έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες προκειμένου οι έρευνες για τέτοιες υποθέσεις να μην εξαντλούνται σε επιφανειακή εξέταση.

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει πρόσφατα και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή η οποία ανέφερε ότι, μετά από καταγγελίες και από προσωπική της έρευνα σχετικά με τους παράνομους οίκους ανοχής στην περιοχή του Βοτανικού, διαπίστωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6 παράνομοι οίκοι ανοχής ή studio τα οποία αν επανειλημμένως έχουν σφραγιστεί και επανασφραγιστεί από το Τμήμα Οίκων Ανοχής του Δήμου Αθηναίων, αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν.

Η κ. Πιπιλή είχε επισημάνει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στην οδό Φυλής, στη Λεωφόρο Συγγρού και τα παρακείμενα στενά καθώς και στην οδό Βριλησσού στο Πολύγωνο.

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση