GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε το εμπορικό πλεόνασμα

Το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης διευρύνθηκε το Νοέμβριο, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν πιο έντονα από τις εξαγωγές, σύμφωνα με...


Το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης διευρύνθηκε το Νοέμβριο, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν πιο έντονα από τις εξαγωγές, σύμφωνα με...
τα στοιχεία της Eurostat, υποδηλώνοντας τη συνέχιση της εξασθένησης της εγχώριας ζήτησης.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εξωτερικό εμπορικό πλεόνασμα των χωρών του ευρώ, διαμορφώθηκε στα 17,1 δισ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Κινήθηκε υψηλότερα από το πλεόνασμα ύψους 12,5 δισ. ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι και από το αναθεωρημένο πλεόνασμα του Οκτωβρίου, που διαμορφώθηκε στα 16,8 δισ. ευρώ.

Στο σύνολο των πρώτων 11 μηνών του 2013 το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης άγγιξε τα 139 δισεκ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο από εκείνο της αντίστοιχης περιόδου του 2012 .

Οι μη εποχικά προσαρμοσμένες οι εξαγωγές της Ευρωζώνης μειώθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο μετά από 1% αύξηση τον Οκτώβριο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5% μετά από 3% συρρίκνωση τον Οκτώβριο .

Η Βρετανία παραμένει ο βασικός εμπορικός εταίρος της Ευρωζώνης, με τις σωρευτικές εξαγωγές για την περίοδο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου να έχουν σημειώσει αύξηση 3% και τις εισαγωγές να έχουν μειωθεί 2%.

Οι εξαγωγές προς την Κίνα, το τρίτον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της περιοχής μετά τον δεύτερο που είναι οι ΗΠΑ, ήταν επίπεδες κατά το πρώτο ενδεκάμηνο του περασμένου έτους , ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 6%.

Σε ένα σημάδι της αυξανόμενης ανταγωνιστικότητας , οι εξαγωγές των χωρών της περιφέρειας - Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα - αυξήθηκαν κατά 4% κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου , με σωρευτική συρρίκνωση των εμπορικών ελλειμμάτων και στις τρεις.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του το έτους αυξήθηκε σε ετήσια βάση, με σταθερές εξαγωγές και πτώση 1% στις εισαγωγές , ενώ το έλλειμμα της Γαλλίας , σημείωσε συρρίκνωση σε ετήσια βάση λόγω της μείωσης των εισαγωγών. metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση