GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπολιτευτικά «πυρά» εναντίον Στουρνάρα

Για "απόλυτο εκμηδενισμό των επικουρικών συντάξεων ή στην καλύτερη περίπτωση στον περιορισμό τους στο ελάχιστο" κάν...

Για "απόλυτο εκμηδενισμό των επικουρικών συντάξεων ή στην καλύτερη περίπτωση στον περιορισμό τους στο ελάχιστο" κάνει λόγο ο υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα για νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

«Η κυβέρνηση και η τρόικα, με τις προωθούμενες από την αρχή του χρόνου νέες σφαγιαστικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ παροχών και με τις σχεδιαζόμενες για μετά τις ευρωεκλογές νέες κατεδαφιστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων, οδηγούν τους συνταξιούχους στην απόλυτη οικονομική εξαθλίωση και φτώχεια. Πρέπει να ανατραπούν και να φύγουν μαζί με τα ανθρωποκτόνα μνημόνιά τους πριν μετατρέψουν όλους τους συνταξιούχους σε απελπισμένους ζητιάνους» αναφέρει ο Δ. Στρατούλης.

Στο μεταξύ, σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στο "Βήμα" τονίζει ότι «ο κ. Στουρνάρας δεν χάνει ευκαιρία στο να επιβεβαιώνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γκρεμίζει το σκηνικό τεχνητής αισιοδοξίας. Δέσμιος της προσήλωσής του στο μνημόνιο, βλέπει ανάκαμψη πάνω στα ερείπια της κυβερνητικής πολιτικής για την οποία αισθάνεται υπερήφανος και μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, που αναμένεται να εκπληρωθούν με τη Δευτέρα Παρουσία. Αν o ΥΠ.ΟΙΚ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει αυτό το "θεάρεστο" μνημονιακό έργο, να είναι σίγουρος ότι θα τον δικαιώσουμε».

Για "δήθεν ανάκαμψη" και "μνημονιακή πολιτική που εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους" κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς. «Την ώρα που η μνημονιακή πολιτική εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους, ο γνωστός θιασώτης του μνημονίου κ. Στουρνάρας, επιδίδεται σε "ψυχολογικό μασάζ" για να τονώσει το ηθικό της συγκυβέρνησης, υποσχόμενος δήθεν ανάκαμψη, την οποία όμως διαψεύδουν ακόμη και οι πιο θερμοί υποστηρικτές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει ο κ. Μαριάς.

«Οι υποσχέσεις του υπουργού Οικονομικών, για χρονιά ανάκαμψης, επιστροφής στις αγορές και τέλους των μνημονίων, είναι κάλπικες για τον λαό, διότι με ή χωρίς μνημόνιο η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας δεν θα τον ανακουφίσει ούτε θα αναστείλει την εφαρμογή νέων αντιλαϊκών μέτρων» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του.

«”Αλλωστε οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου στην οποία αναφέρεται ο υπουργός, απαιτούν νέα βάρη για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης, τα οποία από το 2014 θα επιβάλλονται με αυστηρή επιτήρηση των χωρών – μελών από την ΕΕ και με την εφαρμογή μνημονίων διαρκείας» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει: «εμπόδια στον αντιλαϊκό κατήφορο μπορεί να βάλει μόνο μια Λαϊκή Συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, και με στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ και το λαό στην εξουσία».

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση