GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κίνα ναυπηγεί το δεύτερο αεροπλανοφόρο της

Ένας υψηλόβαθμος κομμουνιστής αξιωματούχος ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κίνα έχει αρχίσει να ναυπηγεί το δεύτερο αεροπλανοφόρο της, ενώ... ά...

Ένας υψηλόβαθμος κομμουνιστής αξιωματούχος ανακοίνωσε σήμερα ότι η Κίνα έχει αρχίσει να ναυπηγεί το δεύτερο αεροπλανοφόρο της, ενώ... άλλα δύο πλοία αυτού του τύπου προβλέπεται να ναυπηγηθούν στη συνέχεια, έγινε γνωστό από εφημερίδες.

Είναι η πρώτη φορά που ένας κινέζος αξιωματούχος επιβεβαιώνει τη ναυπήγηση αυτού του δεύτερου αεροπλανοφόρου στο μεγάλο λιμάνι Νταλιάν, στη βορειοανατολική Κίνα, διευκρίνισε η εφημερίδα "Νανφάνγκ Ντουσιμπάο".

Η ανακοίνωση έγινε από τον Ουάνγκ Μιν, γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της επαρχίας Λιαονίνγκ, όπου βρίσκεται το Νταλιάν, στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της επαρχιακής Λαϊκής Συνέλευσης, διευκρίνισε από την πλευρά της η εφημερίδα "Τακουνγκπάο", που κυκλοφορεί στο Χονγκ Κονγκ και πρόσκειται στις κινεζικές αρχές.

Οι εργασίες για τη ναυπήγηση του δεύτερου κινεζικού αεροπλανοφόρου θα διαρκέσουν έξι χρόνια, δήλωσε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με τον οποίο η Κίνα θα διαθέτει μεσοπρόθεσμα τέσσερα αεροπλανοφόρα.

Το Σεπτέμβριο του 2012 η Κίνα έθεσε σε ενεργό υπηρεσία το πρώτο αεροπλανοφόρο της, το Λιαονίγνκ, ένα πλοίο μήκους 300 μέτρων.

Υψηλόβαθμοι κινέζοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν κάνει στη συνέχεια γνωστή την πρόθεση του Πεκίνου να εφοδιαστεί με πολλά αεροπλανοφόρα, αλλά δεν είχαν κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Εμπειρογνώμονες επισημαίνουν πως η Κίνα, εξοπλιζόμενη με αεροπλανοφόρα, κατ΄ εξοχήν εργαλεία προβολής ισχύος, αναλαμβάνει τον κίνδυνο να αποδυναμώσει την εικόνα που προβάλλει για τον εαυτό της: αυτή μιας χώρας που εξοπλίζεται αποκλειστικά για να αμυνθεί, χωρίς να έχει ηγεμονικές φιλοδοξίες. dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση