GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιστό αντίγραφο του Τιτανικού σε πάρκο στην Κίνα

Ένα πιστό αντίγραφο, σε διαστάσεις, του Τιτανικού, θα γίνει το επίκεντρο ενός θεματικού πάρκου στην Κίνα, που θα φιλοξενεί επίσης ένα μ...

Ένα πιστό αντίγραφο, σε διαστάσεις, του Τιτανικού, θα γίνει το επίκεντρο ενός θεματικού πάρκου στην Κίνα, που θα φιλοξενεί επίσης ένα μουσείο και μια προσομοίωση του ναυαγίου, προκειμένου να αποκτήσουν οι επισκέπτες μια οδυνηρή αίσθηση της καταστροφής του 1912...


Η κινέζικη έκδοση του«αβύθιστου πλοίου» με κόστος 120 εκατομμυρίων ευρώ, και αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης το 2016, θα κατασκευαστεί τουλάχιστον 1.500 χιλιόμετρα μακριά από τον πλησιέστερο ωκεανό στην επαρχία Σιτσουάν.

Ο Σου Σαοτζούν, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας, που έχει χρηματοδοτήσει το έργο, δήλωσε πως η Ασία χρειάζεται το δικό της μουσείο για τον Τιτανικό.

«Πιστεύουμε ότι αξίζει να διαδοθεί το πνεύμα του Τιτανικού. Η παγκόσμια αγάπη και το αίσθημα ευθύνης που επιδείχθηκε κατά τη διάρκεια του ναυαγίου του Τιτανικού αντιπροσωπεύουν τον πνευματικό πλούτο του ανθρώπινου πολιτισμού» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή.

Στόχος είναι να γίνει κάτι παραπάνω από ένα μουσείο. Η προσομοίωση θα επιτρέψει σε αρκετές εκατοντάδες άτομα να καταλάβουν πως ένιωθαν οι επιβάτες του κατά τη διάρκεια του ναυαγίου.

«Όταν το πλοίο θα χτυπά στο παγόβουνο, οι άνθρωποι θα ταρακουνούνται, θα πέφτουν» δήλωσε ο Σου. «Θ επιστρέψουμε στους ανθρώπους να βιώνουν το νερό που έρχεται, χρησιμοποιώντας ηχητικά εφέ… Θα σκέφτονται: 'Θα πνιγώ. Πρέπει να σωθώ'».

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, στη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού, από το αγγλικό λιμάνι του Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας στο θάνατο πάνω από 1.500 επιβαίνοντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση