GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση Μαριά στον Ντινόπουλο επειδή τον είπε ..."Πασόκο"

Άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Αργύρη Ντινόπουλο και τον Νότη Μαριά κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης του βουλευτή της Νέας Δημ...

Άγρια κόντρα στη Βουλή ανάμεσα στον Αργύρη Ντινόπουλο και τον Νότη Μαριά κατά τη συζήτηση του αιτήματος άρσης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας μετά από μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για συκοφαντική δυσφήμιση.
Αυτό επειδή σε προεκλογικό πάνελ ο Αργύρης Ντινόπουλος τον είχε αποκαλέσει Πασόκο που το 2000 προπαγάνδιζε για να επανεκλεγεί ο Σημίτης.
Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο Νότης Μαριάς παραδέχτηκε ότι κάποτε έδωσε αγώνες με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Το εγκατέλειψε όμως, όπως ανέφερε, όταν ψήφισε το Μνημόνιο.
Αφού χαρακτήρισε συκοφαντικά τα όσα είπε σε βάρος του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε την άρση της ασυλίας του.
Από την άλλη πλευρά, ο Αργύρης Ντινόπουλος τον χαρακτήρισε ως μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας λόγω των κομμάτων που έχει αλλάξει.
Ο κ. Μαριάς ζήτησε την άρση της ασυλίας του κ. Ντινόπουλου αν δεν ανακαλέσει πανηγυρικά τις συκοφαντίες σε βάρος του, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
Από την πλευρά του, ο κ. Ντινόπουλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε, όπως ζήτησε ο κ. Μαριάς, αλλά τον χαρακτήρισε «μαίτρ της κωλοτούμπας», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος που ο αρχηγός του προέτρεπε πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο της περιοχής τους, αφήνοντας αιχμές ότι ο κ. Καμμένος βαρύνεται με οικονομικά αδικήματα.
Η ομιλία του κ. Ντινόπουλου προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα αίτημα άρσης της ασυλίας του για οικονομικό θέμα, ή να πει αν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του για οικονομικό θέμα. «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι υπάρχει ως εκκρεμότητα» ήταν η απάντηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ. Όμως, ο κ. Καμμένος στράφηκε και κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι «μάζεψε νεοφασίστες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και κατήγγειλε επιχείρηση ποινικοποίησης της αντιπολίτευσης».
«Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η ΝΔ είναι ότι έχει μαζέψει νεοφασίστες. Η ΝΔ είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και δεν δεχόμαστε τέτοιες κατηγορίες, ιδιαίτερα από ένα κόμμα που οι βουλευτές του ένωσαν τις ψήφους της με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στην ίδια κάλπη» σχολίασε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη και στη στάση των ΑΝΕΛ στην πρόταση αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας, πάντως, έχει ομοφώνως εισηγηθεί την μη άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου.
Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σήμερα να λάβει απόφαση για δύο ακόμη υποθέσεις. Η δεύτερη αφορά τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για απόφαση που είχε λάβει Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε ως αντιπολίτευση, για την αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία πρασίνου.
«Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε κριτική αλλά όχι στη συκοφαντία», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι τα οικόπεδα αγοράστηκαν με χρήματα από το ειδικό τέλος που είχε θεσπιστεί, το «πρασινόσημο», και ότι έχει κρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νομιμότητα της δαπάνης.
Η τρίτη υπόθεση αφορά τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλη Καπερνάρο. Ο ίδιος είπε ότι αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής 7.730, επισημαίνοντας ότι η αίτηση άρσης ασυλίας του πήγε στη Βουλή χωρίς να έχει περαιωθεί ο έλεγχος και χωρίς ο ίδιος να έχει κληθεί για την παροχή διευκρινίσεων. Κατηγόρησε, επίσης, τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι απέκρυψε τα στοιχεία που ο ίδιος είχε προσκομίσει προκειμένου να λάβουν γνώση τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση