GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πωλούνται τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής

Σχέδιο για πώληση του ενεργητικού της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συμμετοχή κατά 18% στο μετοχικό κεφάλαιο...


Σχέδιο για πώληση του ενεργητικού της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συμμετοχή κατά 18% στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, ετοίμασε η διαχειρίστρια, “Αντρη Αντωνιάδου, η οποία διορίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από την Κεντρική Τράπεζα.
Με την διαδικασία διάσωσης (bail-in), του περασμένου Μαρτίου, οι ανασφάλιστοι καταθέτες της Λαϊκής έχασαν περί τα 4 δισ. ευρώ, ενώ μέρος του καθαρού ενεργητικού της Λαϊκής χρησιμοποιήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου έναντι της συμμετοχής της Λαϊκής κατά 18% στην Κύπρου.
Στην παλιά Λαϊκή έμειναν, επίσης, οι διάφορες θυγατρικές της τράπεζες στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής δεν έχουν ανακοινωθεί από την αρχή εξυγίανσης, που περιλαμβάνει την ΚΤ, το υπουργείο οικονομικών και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, και η όλη διαδικασία εξυγίανσης εξελίσσεται υπό πλήρη μυστικότητα. Υπολογίζεται ότι τα στοιχεία ενεργητικού της πρώην Λαϊκής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις θυγατρικές της σε χώρες όπως η Σερβία, η Ρωσία και η Ουκρανία, που βρίσκονται σήμερα σε πλήρη λειτουργία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής ιστοσελίδας «StockWatch» η διαχειρίστρια υπολογίζει ότι τα στοιχεία ενεργητικού που έμειναν στην παλιά Λαϊκή αξίζουν κοντά στα 750 εκ. ευρώ. Το μεγαλύτερο στοιχείο ενεργητικού της Τράπεζας είναι η συμμετοχή του 18% στην Τράπεζα Κύπρου. Η διαχειρίστρια φέρεται να υπολογίζει ότι το ποσοστό αυτό αξίζει λιγότερο από 0,5 δισ. ευρώ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση