GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε όλη τη χώρα

Οικογενειακή υπόθεση η σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Επί 4 χρόνια οι απάτες εις βάρος πολιτών. ...


Οικογενειακή υπόθεση η σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Επί 4 χρόνια οι απάτες εις βάρος πολιτών. Πώς εντοπίστηκαν τα μέλη
Πρόκειται για «οικογενειακή υπόθεση» αφού σχεδόν όλοι όσοι κατηγορούνται έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης Συντάγματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων, από τα οποία συνελήφθη μια 26χρονη στο Μενίδι και οι υπόλοιποι αναζητούνται.
Με εισαγγελική διάταξη, δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από την Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και των 16 και οι φωτογραφίες 14 εκ των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης και αν ενέχονται και σε άλλες ενέργειες, πέραν αυτών που έχουν εξακριβωθεί από την αστυνομική έρευνα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, από τις αρχές του 2010 τουλάχιστον, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της Νάξου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Τρίπολης, της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Αργολίδας.
Ειδικότερα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσέγγιζαν υπέργηρα, κυρίως, άτομα και παριστάνοντας ότι ενεργούσαν για λογαριασμό των παιδιών τους ή άλλων συγγενικών τους προσώπων, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με τον τρόπο αυτό είχαν διαπράξει 44 απάτες και έχουν αποκομίσει 138.190 ευρώ.
Η 26χρονη που συνελήφθη είναι η Χριστίνα Ζωγράφου του Παναγιώτη, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι:
Ο Δημήτριος Ζέρβας του Ελευθερίου, 51 ετών από την Βέροια Ημαθίας, οι γιοι του Γεώργιος 30 ετών και Ιωάννης 26 ετών, η Σιμόνα- Γκαμπρίλλα Σκουτελνίκου, ρουμανικής υπηκοότητας, 26 ετών, ο Ιωάννης Παν. Θεοδώρου 26 ετών, ο Θωμάς Νικ. Μάρκου 44 ετών, ο Θεοχάρης Αλ. Μουκάνης 38 ετών, η Μαρία Αποστ. Μάρκου 35 ετών, ο Γεώργιος Αθ. Μιχαλόπουλος 25 ετών, οι αδελφές Χρυσούλα και Όλγα Ζωγράφου του Βασιλείου, ο Ευθύμιος Δημ. Ζέρβας 32 ετών, ο Νικόλαος Ευθ. Στρατής 32 ετών, ο Χαράλαμπος Παν. Ταραπόσο 35 ετών και ο Ευστράτιος Ελ. Σίσκο, 36 ετών.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών της.
Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι πολίτες που γνωρίζουν κάτι για τους κατηγορούμενους και τη δράση τους, να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8695533, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας, με τη διαβεβαίωση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση