GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι προεκλογικές διεργασίες στο Δήμο Γλυφάδας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ. Στο Δήμο Γλυφάδας η κατάσταση παραμένει πολύ συγκεχυμένη από την πολυδιάσπαση των τοπικών δυνάμεων, όπως απεικονί...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ.

Στο Δήμο Γλυφάδας η κατάσταση παραμένει πολύ συγκεχυμένη από την πολυδιάσπαση των τοπικών δυνάμεων, όπως απεικονίζεται και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο των επτά Δημοτικών παρατάξεων και πλάι σε αυτές των επτά ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων που προέρχονται όλοι από την παράταξη Κόκκορη!

Όλα δείχνουν η παράταξη Λανδράκη και η παράταξη του αείμνηστου Παπαδόπουλου που εκπροσωπεί σήμερα ο κ. Βάκκας, θα επισφραγίσουν την μέχρι τώρα ολέθρια για τον Δήμο συνεργασία τους με την παράταξη Κόκκορη και θα συγχωνευτούν μαζί του. Στην παράταξη Κόκκορη προσχώρησε ξαφνικά και ο κ. Δήμου, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ προερχόμενος από την διαλυμένη παράταξη Βαρβιτσιώτη.

Δεν με εξέπληξε η προσχώρηση του. Ενήργησε στο πνεύμα του Αρχηγού της παράταξης με την οποία είχε εκλεγεί. Εφόσον ο κ. Βαρβιτσιώτης τα είχε βρει με τον Κόκκορη στο μεγάλο έγκλημα της παράνομης αγορά των οικοπέδων που στοίχισε αποδεδειγμένα και με τον Νόμο στο Δήμο, πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ (!!), γιατί να μην τα βρει και ο κ. Δήμου με τον Κόκκορη για τις επόμενες εκλογές, όταν μάλιστα ο κ. Δήμου ως μέλος της οικονομικής επιτροπής διεκπεραίωσε πειθήνια την συμφωνία Κόκκορη – Βαρβιτσιώτη ψηφίζοντας με κλειστά μάτια όλες τις εισηγήσεις για τα οικόπεδα, ακόμη και όσες καταψήφιζαν οι σύμβουλοι του Κόκκορη!!

Ελπίζω ο κ. Δήμου μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ να έχει παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος του Δ.Σ, θέση που κατά τον Δημοτικό Κώδικα ανήκει στην Αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα που προσποιείτο ότι ήταν στην Αντιπολίτευση, προσχηματικά μπορούσε να παραμένει Αντιπρόεδρος.Μετά την φανερή προσχώρηση του, οφείλει άμεσα να παραιτηθεί. Βέβαια την παραίτηση του αμέσως έπρεπε να την ζητήσει ο διάδοχος του Βαρβιτσιώτη κ. Αγγελόπουλος και να τον διαγράψει από την παράταξη.

Ποια παράταξη; Έχουν γίνει σκορποχώρι όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Αγγελόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι υπερβολικές δημόσιες φιλοφρονήσεις Αγγελόπουλου προς Κόκκορη, φτιάχνουν το κλίμα και ο Αγγελόπουλος να ακολουθήσει τον κ. Δήμου και να συστεγαστεί με τον Κόκκορη!

Έτσι όλα τα καλά παιδιά του Δήμου, να βρεθούν φανερά στην ίδια παρέα, αφού στα κρυφά ήταν μαζί μέχρι τώρα! Ξυπνάτε Γλυφαδιώτες! Ως πότε θα μας δουλεύουν ψιλό γαζί και θα σπαταλούν ανεξέλεγκτα τα χρήματα μας στο Δήμο, που συγκεντρώνονται με τις υπέρογκες σήμερα εισφορές μας που οι κύριοι αυτοί αποφασίζουν μόνοι τους και μεταξύ τους;

Για να σας πονηρέψω περισσότερο φίλοι αναγνώστες, όλα αυτά δεν τα θεωρώ και τόσο τυχαία. Υποπτεύομαι υπόγεια παρότρυνση από το επί χρόνια υφιστάμενο πλέγμα συμφερόντων το οποίο εκμεταλλεύεται με πλήρη αδιαφάνεια όλους τους οικονομικούς πόρους του Δήμου μας και το οποίο επιπλέει με όλες τις καταστάσεις. Ασφαλώς δεν θέλει να αλλάξουν ποτέ τα πράγματα στον Δήμο. Με το σημερινό Δήμαρχο είναι η καλύτερη τους.

Σπεύδουν με όποιο τρόπο μπορούν να τον ενισχύσουν να παραμείνει το φαγοπότι τους, στην υγεία όλων ημών των κορόιδων που επί χρόνια τα υφιστάμεθα! Από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, η προσκείμενη στο ΚΚΕ, αποδείχθηκε πολύ λιγότερο μαχητική για τα συμβαίνοντα στο Δήμο, από ότι τα προηγούμενα χρόνια που δεν εκπροσωπείτο στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Η στάση της ήταν υποτονική έως ανύπαρκτη απέναντι στις ατασθαλίες και τα σκάνδαλα που διεπράχθησαν στο Δήμο. Επρεπε να τα αναδείξει έντονα, μαζί με τα προβλήματα της καθημερινότητας των Δημοτών. Διάθεση συνεργασίας με την άλλη μικρότερη και πιο μαχητική αλλά ραγδαία ανερχόμενη αριστερή παράταξη, προσκείμενη στον Συνασπισμό, δεν φαίνεται να την αποσχολει, για σοβαρή από κοινού διεκδίκηση της Διοίκησης του Δήμου.

Από μόνος του ο Συνασπισμός ως αξιωματική Αντιπολίτευση δεν διαθέτει τοπικές προσωπικοτητες με κοινωνική αποδοχή και αναγνώριση, για να διεκδικήσει με αξιώσεις επιτυχίας την Διοίκηση του Δήμου. Η μόνη σοβαρή παράταξη σήμερα στον Δήμο είναι η παράταξη των τριών ευγενικών κυριών υπό την κυρία Λιγνού. Άρθρωσαν αντιπολιτευτικό λόγο με θέσεις για όλα σχεδόν τα προβλήματα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως το κλίμα τραμπουκισμού που επικράτησε σχεδόν σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ, περιόρισε την εμβέλεια επιρροής του λόγου και των τοποθετήσεων της παράταξης Λιγνού, γεγονός που της στερεί αδίκως σήμερα, σημαντικά ποσοστά δυναμικής στην πορεία προς τις κάλπες. Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί δύο σοβαρές υποψηφιότητες για την διεκδίκηση του Δήμου.

Η μία από τον νεαρό ευρωβουλευτή της Ν.Δ κ. Παπανικολάου, ο οποίος έπρεπε ήδη να έχει κάνει τολμηρά βήματα απογαλάκτησης και διαχωρισμού των θέσεων και ευθυνών του από την Ν.Δ, αν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες του, να γίνει Δήμαρχος.

Επίσης να συσπειρώσει τα υγιή υπολείμματα της παράταξης Βαρβιτσιώτη και να αποκηρύξει όσα εκθέτουν τον χώρο του, διακινδυνεύοντας ακόμη και την ψευδουποστήριξη Βαρβιτσιώτη. Διότι θα ήταν αφύσικο να θέλει ο Μιλτιάδης να επιτύχει ο Παπανικολάου εκεί που απέτυχε ο ίδιος και να αποκτήσει πολιτικό ανταγωνιστή στον Δήμο που παίρνει ως βουλευτής τις περισσότερους ψήφους! Φοβάμαι ότι τον συμπαθέστατο κ. Παπανικολάου τον έριξαν πολλοί σε "λουκι"Μαλιστα μερικοί που πήγαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του, άρχισαν να τον προδίδουν κιόλας.

Η άλλη σοβαρή υποψηφιότητα είναι του πρώην Αντιδημάρχου και γιατρού κ. Δίβαρη.

Κινείται αθόρυβα συσπειρώνοντας πολλά και νεοεμφανιζόμενα πρόσωπα με αξιόλογα βιογραφικά και κοινωνικοεπαγγελματική διαδρομή, όπως διαπίστωσα πρόσφατα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα θεμάτων που διοργάνωσε στο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’. Ο προγραμματικός του λόγος έχει εφικτούς στόχους και ειλικρίνεια.Δειχνει αδέσμευτος από κομματικές εξαρτήσεις,ενώ είναι έντονα καταγγελτικός για τη σημερινή κατάσταση αδιαφάνειας που επικρατεί στον Δήμο.

Κατά την γνώμη μου εκπέμπει ένα πνεύμα αλλαγής και ριζικής ανανέωσης στα πράγματα του Δήμου. Δεν φιλοδοξεί να διοικήσει τον Δήμο μόνος του, αλλά με πνεύμα συλλογικότητας. Κάτι ανάλογο διακηρύττει και η κυρία Λιγνού. Βρίσκω στην πολιτική συμπεριφορά και τον προγραμματικό τους λόγο στις δύο αυτές παρατάξεις πάρα πολλές συγκλίσεις που εύκολα μπορούν να γεφυρωθούν για το καλό του Δήμου.

Η μόνη λύση εξυγίανσης του Δήμου
Κάνω έκκληση και στους δύο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και είμαι βέβαιος θα κάνουν περίπατο. Θα πάρουν τον Δήμο από την πρώτη Κυριακή. Θα τους στηρίξει η συντριπτική πλειοψηφία των Γλυφαδιωτών που θέλει να διώξει όλα τα σαπρόφυτα που επί χρόνια λυμαίνονται τον Δήμο. Εφόσον υπέρτατος στόχος των επιδιώξεων τόσο του κ. Δίβαρη, όσο και της κ. Λιγνού είναι τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, η σύμπραξη είναι εύκολη, αλλά και ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί με απόλυτη βεβαιότητα. Αναμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση