GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσαυτάρης: Ο συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων-εξόδων

Μήνυμα πως ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων εξόδων έστειλε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτική...


Μήνυμα πως ο καλός και συνετός αγρότης δεν πρέπει να φοβάται τα βιβλία εσόδων εξόδων έστειλε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στα εγκαίνια της 25ης έκθεσης Αgrotica.
Όπως ανέφερε, υπάρχουν ήδη 100.000 επιχειρηματίες-αγρότες που ήδη έχουν ανοίξει βίβλια χωρίς προβλήματα εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου.
Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών και φορέων, τόνισε ότι μέχρι τώρα οποιοσδήποτε ήθελε μπορούσε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης έκτασης να παράγει ένα τόνο ντομάτες, να ελληνοποιεί παράνομα άλλους 99 και ταυτόχρονα να εισπράττει και επιστροφή φόρου. «Πως είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.
Εμφανίστηκε, επίσης, αισιόδοξος πως αν η Ελλάδα στηριχθεί στη γεωργία θα καταφέρει να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη ανάπτυξη και διαβεβαίωσε ότι στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου η «κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα και όχι απέναντι από τους αγρότες».
Έκανε επίσης γνωστό πως την Πέμπτη η Ελλάδα,ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξε σε συμφωνία για τη νέα Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας μάλιστα τη σημασία των ιχθυοκαλλιεργειών για τις ελληνικές εξαγωγές.
Ανακοίνωσε, δε, πως δρομολογείται προκήρυξη για την απασχόληση 100 ερευνητών στην εφαρμοσμένη γεωργική έρευνα.
Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών από την περιοχή της Χαλκιδικής (κυρίως ελαιοπαραγωγούς) και μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο και ότι προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση