GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απάντηση για το ότι ο Τσίπρας είναι άθεος...

Του Γιάννη Μιχελογιαννάκη.  «Στην σημερινή δήλωση της Νέας Δημοκρατίας «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους χριστιανούς ορθόδοξο...

Του Γιάννη Μιχελογιαννάκη. 

«Στην σημερινή δήλωση της Νέας Δημοκρατίας «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους χριστιανούς ορθόδοξους να μην οφείλεται στο γεγόνος ότι ο Τσίπρας είναι άθεος», καταθέτω τις παρακάτω παρατηρήσεις
  1. Γράφει ο Economist «Ο Νίκος, ένας νεαρός απο την Ξάνθη περνά τη ζωή του σε μια δύσκολη ισορροπία. Ειναι τρομαγμένος από την πολιτική λιτότητας. Οι πολιτικές θέσεις του βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόλοιπη ζωή του είναι ενεργό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου συμμετέχει σε θεολογικές συζητήσεις και βοηθά ως ψαλτης.». 
  2. Στέλεχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε για βουλευτή, που ντυμένος παπάς έδινε ευχαριστίες: «Η προσβολή των ιερών μυστηρίων μιας θρησκείας είναι απαράδεκτη συμπεριφορά». 
  3. Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον οικουμενικό πατριάρχη πριν μερικές μέρες, βρέθηκε κοινό έδαφος συνεργασίας σε: α)μεταναστευτική πολιτική, β)περιβάλλον, γ)φτώχια. 
  4. Στην επίσκεψη αντιπροσωπίας του Αγ. Όρους στον κ. Τσίπρα, έγινε δημιουργική συζήτηση για την πολιτιστική και πνευματική ιστορία της αθωνικής πολιτείας και γα την ανάγκη διατήρησής της. 
  5. Υπάρχει επίσης κοινός εχθρός η παγκοσμιοποίηση, που Εκκλησία και ΣΥΡΙΖΑ πολεμούν, ανεξάρτητα από την ιδιαιτερότητα της κάθε σκοπιάς. 
  6. Ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ που αντιτάσσονται στο διάλογο, είναι επειδή έχουν κακή εμπειρία από την πράγματι πολλές φορές παράξενη συμπεριφορά κληρικών και των προνομίων της Εκκλησίας. 
  7. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικές για τη σχέση Κράτους-Εκκλησίας και είναι απαραίτητη η έναρξη διαλόγου. 
Ζητούμενο όμως είναι στην ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, ο πολιτικός και ο προφητικός λόγος να εστιαστεί όχι μόνο στην υποστήριξη και άσκηση φιλανθρωπίας, αλλά να λογαριαστούν με αυτούς που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση.»

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση