GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποιους και γιατί θα δοθεί το επίδομα αιθαλομίχλης

Θα ενισχυθούν και τα μεσαία νοικοκυριά για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μέτρου Η έκπτωση αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβ...

Θα ενισχυθούν και τα μεσαία νοικοκυριά για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μέτρου
Η έκπτωση αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και θα ενεργοποιείται αυτόματα με την ανακοίνωση από την περιφέρεια για συγκέντρωση αιθαλομίχλης πάνω από τα επιτρεπτά όρια (150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα) και θα ισχύει για όσες ημέρες η εκάστοτε περιφέρεια τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.
Η παροχή της έκπτωσης δεν προβλέπει εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια και αυτό γιατί η κυβέρνηση εκτίμησε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και τα μεσαία νοικοκυριά για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Στόχος είναι να αποτρέψει τη χρήση τζακιών και ξυλόσομπας και να στρέψει τους καταναλωτές στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση τις κρίσιμες ημέρες που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων χτυπάει "κόκκινο".
Όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, περίπου 470.000 νοικοκυριά, θα έχουν μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για το διπλάσιο των ημερών που η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση