GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαψεύδονται δημοσιεύματα για τις σχέσεις Μπουτάρη - Φούχτελ

Διαψεύδει το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μπουτάρης έχει καταφερθεί εναντίον του Χανς Γι...


Διαψεύδει το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Μπουτάρης έχει καταφερθεί εναντίον του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, του εντεταλμένου της καγκελαρίου της Γερμανίας για τη συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας στον χώρο... της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η σχέση του Γιάννη Μπουτάρη με τον εντεταλμένο της κ. Μέρκελ, κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ υπήρξε πάντοτε τυπική και δεν ξέφυγε ποτέ από το θεσμικό επίπεδο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συμμετέχει στην Ελληνογερμανική Συνέλευση- το φόρουμ διαλόγου των ΟΤΑ Ελλάδας και Γερμανίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών με τον θεσμικό του ρόλο ως δημάρχου, πάντοτε προς όφελος της ελληνικής Αυτοδιοίκησης και των συμφερόντων της.

Γι' αυτό το λόγο στήριξε και προώθησε τη συμμετοχή στη συνεργασία αυτή των ίδιων των ΟΤΑ δια των θεσμικών και αντιπροσωπευτικών οργάνων τους (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ), από τα οποία ορίστηκε πολιτικός συντονιστής της προσπάθειας. Η άποψη αυτή έγινε αποδεκτή και από τη γερμανική πλευρά.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας δεν παρέλειψε να εκφράσει, όποτε χρειάστηκε, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του, προκειμένου η αυτοδιοικητική συνεργασία των δύο χωρών να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα για τους ελληνικούς Δήμους.

Κατά τη συνεργασία αυτή, αναπτύχθηκε αλληλογραφία με τους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που αφορούσαν τη θεσμική βελτίωση της συνεργασίας των δύο πλευρών και κανένα άλλο θέμα, πόσω μάλλον καταγγελίες της όποιας μορφής.

Η σχέση του Γιάννη Μπουτάρη με τον εντεταλμένο της κ. Μέρκελ, κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ υπήρξε πάντοτε τυπική και δεν ξέφυγε ποτέ από το θεσμικό επίπεδο.

Κατά τα άλλα, η Ελληνογερμανική συνεργασία αυτή τη στιγμή περνάει περίοδο ύφεσης, εξαιτίας των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχη περίοδο είχε διέλθει και ενόψει των γερμανικών εθνικών εκλογών.

Συνεπώς προκύπτει η απορία για ποιο λόγο ανακύπτουν δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μάλιστα σ' αυτή τη χρονική στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση