GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη ΜΕΘ ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης μετά από επεισόδια στο Κίεβο

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Κιέβου νοσηλεύεται ο αρχηγός της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούρι Λουτσένκο, ο οποίος τρ...

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Κιέβου νοσηλεύεται ο αρχηγός της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούρι Λουτσένκο, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια... βίαιων επεισοδίων που έλαβαν χώρα τη νύχτα έξω από δικαστήριο της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Λουτσένκο υπηρέτησε ως υπουργός Εσωτερικών υπό την φυλακισμένη πλέον πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω των συμπλοκών, τα οποία ξέσπασαν όταν δυνάμεις της Αστυνομίας αποπειράθηκαν να σκορπίσουν ομάδα φιλο-ευρωπαίων διαδηλωτών που διαμαρτυρόταν για την καταδίκη τριών ακτιβιστών σε ποινές κάθειρξης έξι ετών, σύμφωνα με μάρτυρες.

Στον αντίποδα, η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως η Αστυνομία επενέβη αφότου οι διαδηλωτές τους επιτέθηκαν με πέτρες, τη στιγμή που οι τρεις καταδικασθέντες οδηγούνταν στα οχήματα που θα τους μετέφεραν στη φυλακή.

Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία πως σχεδίαζαν να ανατινάξουν το άγαλμα του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο του Κιέβου.

Η αντιπολίτευση θεωρεί την καταδίκη πολιτικά υποκινημένη.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση