GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: Νέα επίθεση του στρατού σε ενόπλους

Ο ιρακινός στρατός εξαπέλυσε σήμερα επίθεση στην πόλη Ραμάντι, μέρος της οποίας βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στα χέρια των αντ...

Ο ιρακινός στρατός εξαπέλυσε σήμερα επίθεση στην πόλη Ραμάντι, μέρος της οποίας βρίσκεται εδώ και εβδομάδες στα χέρια των αντικυβερνητικών εξεγερμένων, έγινε γνωστό από στρατιωτικούς αξιωματούχους και έναν αξιωματικό της αστυνομίας στην πόλη.

Τα χερσαία στρατεύματα υποστηρίζονται από ελικόπτερα και στην πόλη έχουν απαγορευθεί όλες οι μετακινήσεις, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού, ο Μοχάμεντ αλ-Ασκάρι.

«Ο ιρακινός στρατός εξαπέλυσε μια ευρεία επιχείρηση, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), της Αλ-Κάιντα και των τρομοκρατών στο Ραμάντι» δήλωσε ο αλ-Ασκάρι, τον οποίο επικαλέσθηκε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιρακίγια.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας στο Ραμάντι, αστυνομικοί, μέλη φυλών και ειδικές δυνάμεις συμμετέχουν στην επίθεση. Ελικόπτερα ανοίγουν επίσης πυρ εναντίον της συνοικίας του σταδίου, την οποία ελέγχουν οι εξεγερμένοι, πρόσθεσε ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Τα πυρά των ελικοπτέρων στη συνοικία επιβεβαιώθηκαν από δημοσιογραφική πηγή.

Στο μεταξύ, από την αστυνομία ανακοινώθηκε πως ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές του στρατού, σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον έξι υτποστηριζόμενους από την κυβέρνηση σουνίτες πολιτοφύλακες σε σημείο ελέγχου κοντά στην πόλη Μπακούμπα, 65 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στα θύματα περιλαμβάνεται ο τοπικός αρχηγός της πολιτοφυλακής "Σάχουα" (Αφύπνιση) μαζί με δύο από τους γιους του.

Οι μαχητές της Σάχουα, οι οποίοι βοήθησαν από το 2006 και μετά τα αμερικανικά στρατεύματα να στρέψουν τον κόσμο κατά των μαχητών που συνδέονται με την αλ-Κάιντα στο Ιράκ, γίνονται συχνά στόχοι των εξεγερμένων που μάχονται εναντίον της κυβέρνησης, επικεφαλής της οποίας είναι οι σιίτες.

Δύο χρόνια αφότου τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από το Ιράκ, η βία έχει επανέλθει στα υψηλότερα επίπεδά της από την εποχή των αιματηρών συγκρούσεων σουνιτών και σιιτών, το 2006-2007, όταν είχαν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, σχεδόν 9.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια πέρυσι στο Ιράκ και όλοι, εκτός από 1.050, ήταν άμαχοι.

Ο απολογισμός από τα χθεσινά βίαια επεισόδια αυξήθηκε σε τουλάχιστον 32, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι άνδρες που συμμετείχαν σε επίθεση σε φυλακή ανηλίκων στη Βαγδάτη, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 75, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Σε μια επίθεση που έγινε αργά τη νύκτα, ένοπλοι σκότωσαν δύο στρατιώτες που ήταν εκτός υπηρεσίας και επέβαιναν σε αυτοκίνητο κοντά στην πόλη Μπαϊτζί, 180 χλμ. βορείως της Βαγδάτης, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση