GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυξάνονται τα κρούσματα ασθενών με προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω κρίσης

Το Royal College of General Practitioners στη μελέτη του αναφέρει ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά και εκτιμά μάλιστα ότι δε...


Το Royal College of General Practitioners στη μελέτη του αναφέρει ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά και εκτιμά μάλιστα ότι δεκάδες χιλιάδες άτομα από 15 έως 34 ετών, πάσχουν από κατάθλιψη, στρες και άγχος...

Η έρευνα υποστηρίζει μάλιστα, ότι στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι νέοι γίνονται αυτοκαταστροφικοί, φτάνοντας μέχρι και το σημείο της αυτοκτονίας.

Το Royal College of GP αναφέρει ακόμα ότι μερικά από τα ζητήματα που προκαλούν την αύξηση αυτή είναι ότι οι νέοι αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη χρημάτων, τις θέσεις εργασίας και τις ευκαιρίες εξέλιξης, ενώ ένα από τα βασικά προβλήματα για τη θεραπεία των ατόμων που πάσχουν από διαταραχές της ψυχικής υγείας είναι η έλλειψη οποιασδήποτε νέας αποτελεσματικής θεραπευτικής μεθόδου.

Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι η τελευταία σημαντική μελέτη, είχε γίνει πριν από 10 χρόνια.

Η dr Jane Roberts, επικεφαλής εκπρόσωπος για τη νεολαία στα θέματα ψυχικής υγείας στο Royal College of GP δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι αυξημένες δυσκολίες στην αντιμετώπιση των καθημερινών πιέσεων, που μεγαλώνουν όλο και περισσότερο, απορρέουν από την δυσμενή οικονομική κατάσταση, που καλείται κάθε νέος να αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας μάλιστα, ο αριθμός των ατόμων μεταξύ 15 και 34 ετών, που οδηγούνται στην αυτοκτονία ήταν περίπου 1.600 το 2011, δηλαδή κατά μέσο όρο περισσότερα από τέσσερα άτομα κάθε μέρα.

Η dr Jane Roberts ωστόσο επιμένει ότι οι συνέπειες για τις περιπτώσεις ατόμων που δεν έχουν λάβει διάγνωση και έχουν παραμείνει χωρίς θεραπεία μπορούν να αποβούν μοιραίες.

«Τα συμπτώματα των θεμάτων ψυχικής υγείας μπορούν να ξεκινήσουν όταν κάποιο άτομο αποκοπεί από την κοινωνική του ζωή ενώ μπορεί να φτάσουν σε αυτοτραυματισμούς, οι οποίοι ενδεχομένως να κλιμακωθούν σε περισσότερο επιβλαβείς μεθόδους, από τη λήψη υπερβολικής δόσης ουσιών μέχρι και την αυτοκτονία», αναφέρει χαρακτηριστικά κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τα νεαρά άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση