GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης"

Στις 25 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ συμπλήρωσαν ένα χρόνο σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Είναι προφανές ότι η κυβέρν...

Στις 25 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ συμπλήρωσαν ένα χρόνο σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παρατείνει την διάρκεια αυτού του ακραίου, αντιδημοκρατικού και αυταρχικού μέτρου για να κρατάει τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ. υπό ομηρεία, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδιά της για την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την απομάκρυνση προσωπικού μέσω των διαθεσιμοτήτων και τελικά την παράδοση των Αστικών Συγκοινωνιών σε ιδιώτες.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ σε αυτό το διάστημα έκαναν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση του μέτρου, απέστειλαν εξώδικο στον πρωθυπουργό με το ίδιο αίτημα και έκαναν συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα για να τα ενημερώσουν για το θέμα.

Την Τρίτη 28/1 έγινε στη Βουλή συζήτηση ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση της επιστράτευσης στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ αλλά και πάλι η κυβέρνηση κατέφυγε σε ευχολόγια και σε διαδικαστικά τερτίπια για να μην αναλάβει καμία δέσμευση για την άρση της επιστράτευσης αλλά και για τα δίκαια αιτήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση των Μνημονίων, που έχει επιλέξει να πειθαρχεί στις εντολές της τρόϊκας και των τοκογλύφων δανειστών, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται αποφασιστικά ενάντια στη κυβερνητική πολιτική, που διαμορφώνει ένα νέο εργασιακό Μεσαίωνα.

Διεκδικούμε:

• Άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης.
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία θα κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και θα διασφαλίζει εργασία με αξιοπρέπεια. Και απαιτούμε:
• Να σταματήσει κάθε σχέδιο για απομάκρυνση προσωπικού.
• Να αναπτυχθούν οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση