GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηλεία: «Εξαφανίστηκαν» οι αγροτικοί δρόμοι!

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι αγροτικοί δρόμοι στα δημοτικά διαμερίσματα Γερακίου και Περιστερίου του δήμου Ήλιδας, καθώς δέχτηκαν...


Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι αγροτικοί δρόμοι στα δημοτικά διαμερίσματα Γερακίου και Περιστερίου του δήμου Ήλιδας, καθώς δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία που...
επικράτησε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, προκάλεσαν σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα αγροτικοί δρόμοι να υποχωρήσουν, σε πολλά σημεία έχουν γίνει αδιάβατοι, ενώ από την κακοκαιρία δεν γλίτωσαν ούτε τα γεφύρια.

Έπεσε το βουνό

Η κατάσταση στο δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου είναι τραγική, ενώ για ακόμη μία φορά αποκλείστηκε ο δρόμος Περιστέρι- Οινόη, αφού κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του βουνού στη θέση «Λεσσά». Στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται αποκομμένοι από τις περιουσίες τους, αφού δεν είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Κάποιοι εκτιμούν, ότι αυτή τη φορά στην πτώση τμήματος του βουνού στο δρόμο, εκτός από την σφοδρή κακοκαιρία συνέτεινε και η ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την Κεφαλονιά και ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στο δήμο Ήλιδας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Περιστέρι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα χωράφια και τις στάνες τους και ζητούν άμεσα λύση, ενώ σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στο δρόμο Γερακίου- Περιστερίου, αφού φερτά αντικείμενα έχουν καταλάβει το οδόστρωμα και απαιτείται καθαρισμός, για να είναι εφικτή η διέλευση των οχημάτων.

«Πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις, γιατί η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Έχουμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη το δήμο Ήλιδας και έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα. Αυτή τη στιγμή οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο Περιστέρι δεν μπορούν να πάνε στις περιουσίες τους. Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής έχουν διαλυθεί και πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές» ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου κ. Θανάσης Σεϊντής.

Η Σοχιά απειλεί τους παρόχθιους

Σοβαρά όμως είναι και τα προβλήματα στο δημοτικό διαμέρισμα Γερακίου, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις στα πρανή της Σοχιάς στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σε γεφύρια, κυρίως στα ανατολικά του Γερακίου, εκεί που βρίσκεται η πρώτη γέφυρα της Σοχιάς.

Εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κινδυνεύουν παρόχθιες ιδιοκτησίες και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Γιώργος Κατσαντώνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν σπίτια και οικόπεδα που βρίσκονται κατά μήκος της Σοχιάς. Η βροχή και οι άνεμοι είχαν τόσο μεγάλη ένταση, που δεν άντεξαν ούτε τα γεφύρια και παρασύρθηκαν από τα νερά. Χρίζει άμεσης επέμβασης η περιοχή» σημείωσε ο κ. Κατσαντώνης.

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσαν ούτε τα δημοτικά διαμερίσματα στην περιοχή της Πηνείας και υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους και γέφυρες, στα δημοτικά διαμερίσματα Λάττα, Λαγανά και Ροδιά. Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η ιερά μονή του Σωτήρος. Για το συγκεκριμένο σημείο επιστρατεύτηκαν μηχανήματα του δήμου Ήλιδας, τα οποία και απομάκρυναν τα χώματα που είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς το Μοναστήρι, αφού το πρωί της Κυριακής έπρεπε να γίνει προγραμματισμένο μνημόσυνο.

Καταγραφή και αποκατάσταση

Από την πρώτη στιγμή στα σημεία που επλήγησαν βρέθηκαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Παναγιωτάρας, ενώ μηχανήματα του δήμου έκαναν επεμβάσεις σε όποια σημεία ήταν εφικτό.

Χθες το πρωί μηχανικοί προχώρησαν σε ελέγχους στην περιοχή της Σοχιάς, ενώ συνεχίστηκε η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα, για να δρομολογηθούν και οι περαιτέρω κινήσεις.

«Συνεχίζουμε την καταγραφή, ενώ παράλληλα περιμένουμε και το νέο κύμα κακοκαιρίας που έχουν πει ότι θα έρθει από την Τρίτη. Εμείς κάνουμε από την πλευρά μας ότι μπορούμε, αλλά τα μηχανήματα του δήμου δεν επαρκούν και δεν έχουν και τη δυνατότητα να κάνουν ολοκληρωτικές παρεμβάσεις. Για το δρόμο Γεράκι- Περιστέρι έχουμε ήδη ενημερώσει και έχουμε ζητήσει την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να προχωρήσει ο καθαρισμός του οδοστρώματος. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βγουν εργολαβίες, για να αποκατασταθούν οι αγροτικοί δρόμοι και να μπορούν να πάνε στις δουλειές τους αγρότες και κτηνοτρόφοι. Γίνεται αυτή τη στιγμή προγραμματισμός από το δήμο, ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να αποκαταστήσουμε τις ζημιές» ανέφερε ο κ. Χριστοφόρου.

Ευχή όλων βέβαια, το νέο κύμα κακοκαιρίας να μην πολλαπλασιάσει τα προβλήματα. patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση