GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευ. Βενιζέλος: Απολύτως ακριβή τα όσα ανέφερα για την ΠΓΔΜ

Στη θέση του ότι η Ελλάδα δεν έθεσε βέτο ως προς την ένταξη της ΠΓΔΜ κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 επέμεινε ο Ευ. Βενιζέλο...


Στη θέση του ότι η Ελλάδα δεν έθεσε βέτο ως προς την ένταξη της ΠΓΔΜ κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008 επέμεινε ο Ευ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας «απολύτως ακριβή από πλευράς διεθνούς δικαίου» τα όσα ανέφερε...
ο ίδιος χθες στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι στο Βουκουρέστι η Ελλάδα «δεν διατύπωσε κανενός είδους βέτο» διότι – όπως είπε - «δεν επιβάλλεται τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Επεσήμανε μάλιστα ότι «υπάρχουν άλλες χώρες στην περιοχή, μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που έχουν διμερή ζητήματα με την ΠΓΔΜ απείρως σοβαρότερα από του ονόματος», όπως η Βουλγαρία η οποία θέτει ζητήματα ιδεολογικής χρήσης της ιστορίας, αλυτρωτισμού, σεβασμού γεγονότων και καταστάσεων.

Σε σημερινή του δήλωση με αφορμή δημοσιεύματα για τις παραπάνω αναφορές του, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008, η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε πολύ καλά το ζήτημα της διεύρυνσης της Συμμαχίας, κάτι που, όπως σημείωσε, είχε πει και τότε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης.

«Ο χειρισμός, όμως, της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως η συνολική στάση της Συμμαχίας στο ζήτημα αυτό περιγράφεται ορθά, ακριβώς όπως την περιέγραψα χθες, αλλά και πριν λίγους μήνες στη Βουλή. Ο εκάστοτε υπουργός Εξωτερικών, όταν ομιλεί στη Βουλή, εκφράζει και δεσμεύει διεθνώς τη χώρα, οφείλει συνεπώς να είναι απολύτως ακριβής από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, γιατί μόνο έτσι προστατεύεται και το εθνικό συμφέρον», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Σημείωσε τέλος ότι τα θέματα αυτά – τόσο στην τρέχουσα, όσο και στην ιστορική τους διάσταση – «δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική ‘αξιοποίηση’».

1 σχόλιο

  1. Σκατα στον Παγκαλο και Βενιζελο31 Ιαν 2014, 5:59:00 μ.μ.

    press:
    ----
    ειναι ευκολο παρακαλουμε
    να ΜΗΝ βαζετε και τη σκατοφατσα του;

    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση