GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιά είναι η κατηγορούμενη για το ΤΤ Αναστασία Σακελλαρίου

Η Αναστασία Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Αρσάκειο Τοσιτσειο το 1991. Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετ...


Η Αναστασία Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Αρσάκειο Τοσιτσειο το 1991. Στη συνέχεια αναχώρησε για τη Μεγάλη Βρετανία και παρέμεινε εκτός Ελλάδας έως το 2009. Στο διάστημα αυτό ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα πανεπιστήμια Warwick και Reading με ειδίκευση μεταπτυχιακού τίτλου στο International Banking & Financial Services ενώ η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον τομέα του Investment Banking στη Deutsche Bank στο Λονδίνο.
Τραπεζίτες του City που θυμούνται τη νεαρή Αναστασία από τα πρώτα της βήματα, σημειώνουν πως από την αρχή ξεχώρισε για την οξυδέρκεια, τη σκληρή δουλειά και το δυναμισμό της και μπήκε στο fast track, επελέγη από νωρίς να δουλέψει κατευθείαν για πολύ senior στελέχη και έτσι βρέθηκε στη Νέα Υόρκη όπου οι συνθήκες εργασίας για τους juniors ήταν ιδιαίτερα σκληρές, ατέλειωτες ώρες εργασίας επτά μέρες την εβδομάδα.....
Τα κατάφερε και οι προαγωγές ήταν ενδεικτικό των ικανοτήτων της. Έχοντας πλέον εδραιώσει ένα όνομα οι προσφορές από άλλες τράπεζες ήταν συνεχείς και πολλές. Από την Deutsche Bank τη διεκδίκησε η Salomon Brothers και στη συνέχεια η Credit Suisse όπου σύντομα, μέσα από μία ταχύτατη εξέλιξη προήχθη σε μια από τις νεώτερες σε ηλικία Managing Directors.
Από τις αρχές της καριέρας της ειδικεύτηκε στους τομείς της πίστης και αναδιάρθρωσης πιστώσεων, της διαχείρισης ενεργητικού-παθητικού και της διαχείρισης κινδύνων (risk management) με βασική αρμοδιότητα τις εισηγήσεις αναδοχής ή μη πιστωτικών κινδύνων σχετιζόμενων με σύνθετες συναλλαγές (όπως για παράδειγμα μοχλευμένες εξαγορές) και τη διαχείριση αυτών στις περιπτώσεις ανάληψης.
Τραπεζίτες που δούλεψαν μαζί της και τη γνωρίζουν καλά λένε χαρακτηριστικά ότι ο συγκεκριμένος τομέας εξειδίκευσης της Αναστασίας αποδείχτηκε καίριος όταν ξέσπασε η κρίση και το γεγονός ότι η Credit Suisse δεν βρέθηκε σε δυσμενή θέση με “τοξικούς” κινδύνους λέει από μόνο του πολλά....
Συνάδελφος της που έχει δουλέψει πολύ μαζί της λέει “Throw her in a tough meeting and she acts like a catalyst”, έχει ένα μοναδικό κράμα εξυπνάδας και δυναμισμού .
Το 2009 η Αναστασία αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους παρά τις προσπάθειες της Credit Suisse να την μεταπείσουν και μέχρι πρόσφατα να την δελεάσουν να επιστρεψει.
Διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς έως το 2010 και στη συνέχεια Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock.

Η επιλογή της για τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έγινε από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών αφού πρώτα όμως αποκλείστηκαν πολλοί άλλοι γνωστοί τραπεζίτες, με απολαβές 215.000 ευρώ ετησίως ή 17.900 το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας.

1 σχόλιο

  1. Καλά, εσείς μιλήσατε με "Τραπεζίτες του City που θυμούνται τη νεαρή Αναστασία από τα πρώτα της βήματα" πριν 15 χρόνια, με "Τραπεζίτες που δούλεψαν μαζί της και τη γνωρίζουν καλά", και σας έχει ειδική ενημέρωση για τις ικανότητές της "Συνάδελφος της που έχει δουλέψει πολύ μαζί της" ώστε να γράφετε τα παραπάνω ή αναπαράγετε όσα,ενδεχομένως,σας πληροφορεί"καταλληλως" το "περιβάλλον" της ίδιας? Και καλά "η Credit Suisse δεν βρέθηκε σε δυσμενή θέση" χάρη στην Αναστασία. Στο ΤΤ των Φιλιππίδη και Κοντομηνά, όμως, δεν μπόρεσε να βοήθήσει λίγο αφού είχε τόση πείρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση